Civil

2017.03.27. 19:00

Közösségi munka a vasaljai Tündérkertben

Vasalja – A Tündérkertben közös munka zajlott szombat délelőtt. Két héttel ezelőtt megtörténtek a metszési munkálatok, most az őshonos gyümölcsfák törzse körül kinőtt fű felásása, kapálása, fahánccsal szórása következett.

Civil Tudósítónktól

Gombás Alajos polgármester irányításával kezdődött a reggeli eligazítás. A faluvezető ismertette a délelőtti munka menetét. Felhívta a figyelmet a balesetmentes tevékenységre.

Gombás Alajos polgármester és a gyermekek

A férfiak azonnal nekiláttak a fatörzsek körüli ásásnak, a hölgyek pedig a kapálásnak. Volt, aki a kert köré ültetett fagyalt vágta rövidre, vagy kapálta.

Virágh László és Virágh Csenge

Más a táblákat ütötte a földbe, vagy a vakondtúrásokat igazította el. Közben megérkeztek a gyermekek, szedték a fenyőtobozokat, a nagyobbak már a talicskázásra is vállalkoztak.

Munkában a fiúk

A gyerekek nagy örömmel keresték a névvel és születési évvel ellátott fájukat, a lányok az őshonos körtefák között, a fiúk pedig az almafák között találták meg a sajátjukat.

A kis csapat

Készültek a lilahagymás zsíros kenyerek, akik megéheztek, jó étvággyal ehettek belőle.

Munka közben

Szemben Tomasits Péter, Baráth Lajos

Munka közben Fotó: Gombásné Judt Magdolna

Mindenki szorgalmasan dolgozott, a jó hangulatú munka után az ebédet már otthon fogyasztották el.

Gombásné Judt Magdolna

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!