Civil

2017.03.14. 10:41

Tollal festett Határ-széli életképek

Szentgotthárd - Göncz László Mura-vidéki, szlovéniai Berzsenyi-díjas költő, prózaíró legújabb kötetének, a Határ-szélnek bemutatóján találkoztak az érdeklődők Szentgotthárdon az 57 esztendős irodalmárral.

Civil Tudósítónktól

A Pannon Kapu Kulturális Egyesület, a Móra Ferenc Városi Könyvtár és Múzeum, valamint a Szentgotthárdi Önkormányzat által rendezett író-olvasó találkozón elhangzott, bár maradinak tűnhet, aki irodalommal foglalkozik, de eljön majd az az idő, amikor visszavergődünk a virtuális világból a jelenbe. A Pável Ágoston emlékéremmel kitüntetett történész-politikus elmondta, fontosnak tartja szülőhazánk megismertetését, átadni eleink tudását a mai generáció számára.

A kötet három részre tagolódik. Az első részben személyes hangvételű novellák kaptak helyet, a második blokkban a XXI. századi szociális lecsúszás hibáira keresi a választ a szerző. A harmadik részben, egy fikciós, összerakott történet jelenik meg az olvasók számára.

Kérdésre válaszolva Göncz László elmondta, a tavaly megjelent kötetben „szubjektív képet festek mindarról, amit látok a világban".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!