Civil

2017.04.22. 18:51

Baba-mama klub alakult Kemestaródfán

Kemestaródfa - A februári testületi ülésen határozta el a kemestaródfai önkormányzat, hogy a megnövekedett gyereklétszám miatt egy baba-mama klubot szeretne alakítani.

Civil Tudósítónktól

A polgármester felvetése kedvező fogadtatásra talált a kismamák körében. Ezután lázas szervezésbe kezdtek Szerencsi Judit védőnővel a klub létrehozása érdekében.

Az alakuló találkozót április 22-én tartották meg. Ez alkalommal egy előadót hívtak a szervezők. Dr. Bierer Gábor adjunktus a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház Sürgősségi Betegellátó Osztályának osztályvezető-helyettese tartott előadást. Az előadás címe a „Gyerekek sürgősségi ellátása” volt. A kezdésre szépszámú érdeklődő gyűlt össze a kultúrház nagytermében.

Fotó: Szakonyi Eszter

Az adjunktus a nagyszerűen felépített előadásában minden olyan témát érintett a gyerekek sürgősségi ellátásával kapcsolatban, ami érdekelhette a kismamákat. Elhangzott, hogy mit kell tenni baleset, égési sérülés esetén. A doktor úr külön kitért a hányásos, hasmenéses panaszok során alkalmazott teendőkre, amik elég gyakoriak a gyermekeknél. Tájékoztatott az epilepsziás roham ellátásáról, de az asztma kezelése, felismerése, és az allergiás tünetek kezelése fölött sem siklott el. Végezetül képekkel bőven illusztrálva elmondta, hogy mit tehet szülő akkor, ha a gyermeknek leáll a légzése, összeomlik a keringése. Bemutatta az újraélesztési technikákat. Az előadás végén a hallgatóság kérdéseket tett fel a doktornak.

A klub alakulásának hivatalos része ezzel lezárult, Szerencsi Judit védőnő közreműködésével megbeszélték a következő teendőket, és május végére egy újabb foglalkozást szerveztek.

Miród Gábor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!