Civil

2017.06.24. 10:02

Kodály emléke előtt tisztelegtek a nyugdíjas kórusok Szentgotthárdon

Szentgotthárd - A Szentgotthárdi Nyugdíjas Egyesület Békefi Antal Népdalköre, valamint a Pannon Kapu Kulturális Egyesület meghívásának eleget téve tizennégy, Vas megyei nyugdíjas kórus találkozott pénteken a gotthárdi színházban. A tizenötödik alkalommal megrendezett seregszemlével Kodály Zoltán születésének 135., halálának 50. évfordulója előtt tisztelegtek.

Civil Tudósítónktól

A vendégeket Bauer Károly, a Szentgotthárdi Nyugdíjas Egyesület elnöke; Huszár Gábor polgármester, valamint Dancs István, a Vas Megyei Nyugdíjas Szövetség elnöke köszöntötte. Ezután a jelenlévők közösen énekeltél el a háromszoros Kossuth-díjas zeneszerző emlékének adózva az A csitári hegyek alatt című népdalt.

Fotó: Horváth R. László

A majd' három órás program során a vasi népdalok és népies bordalok mellett népszerű örökzöldek is felcsendültek, s egy-egy musicalrészlet is elhangzott.

S talán nem véletlen, hogy éppen akkor szólalt meg a gotthárdi ciszter-templom harangja, miközben a színpadon elkezdték énekelni a Kodály Zoltán által 1922-ben, Pásztón lejegyzett, „Erdő mellett estvéledtem” kezdetű dalt, melynek dallamát egykoron Arany János vetette öt vonal közé.

A Vas megyei nyugdíjas kórusok jubileumi találkozója vidám nótázással és közös vacsorával ért véget Szentgotthárdon.

Horváth R. László

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!