Civil

2017.06.27. 13:46

Piknik a Gyógyító Buddha lábánál

Celldömölk - A Vakok és Gyengénlátók Vas megyei Egyesületének tagjai Celldömölkön vendégeskedtek sorstársuknál, Imre Istvánnál.

Civil Tudósítónktól

Június 10-én a Sághegyre invitálta sorstársait Imre István. Hatalmas terület, gyönyörű kilátás Celldömölkre. Úgy tartják, hogy a Sághegy Magyarország egyik szakrális pontja. Az ilyen helyeken különös gyógyító energiák összpontosulnak.

Fotó: Kopcsándi Gyula

István ezen a csodás helyen felépítette a maga sztupáját, és elhelyezte benne a Gyógyító Buddha szobrát. Arra a kérdésre, hogy hogy került kapcsolatba a buddhizmussal, elmondta, hogy aktív korában érezte, hogy hiányzik valami az életéből.

Fotó: Kopcsándi Gyula

A betegsége pedig elvitte ebbe az irányba. Úgy gondolja, hogy ez az az irányzat, amelyik leginkább tiszteletben tartja az életet, és hirdeti, hogy minden érző lényt tisztelni kell, és ebbe beletartozunk mi magunk is.

Fotó: Kopcsándi Gyula

Az egyesület tagjai kirándultak a trianoni emlékműhöz is. A kirándulás után egy finom bográcsgulyással oltották éhségüket.

Fotó: Kopcsándi Gyula

Délután pedig kellemes beszélgetésbe mélyedtek a meditációs szobában, ahova mindig szívesen látják a házigazdák mindazokat, akik megfáradtak az élet viharában.

Kopcsándiné Zsuzsa

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!