Civil

2017.07.25. 08:05

Toronyba várják a nagyszalontai gyerekeket

Torony A településen táboroznak augusztus elején egy héten át a Böjte Csaba ferences szerzetes révén ismert nagyszalontai gyermekotthon lakói és kísérőik. A tábor programja már kész, sok felajánlás is érkezett, de a szervezők továbbra is várják a segítők jelentkezését.

Civil Tudósítónktól

A nagyszalontai Szent Antal Gyermekotthont a Böjte Csaba szerzetes által létrehozott Dévai Szent Ferenc Alapítvány tartja fenn. Lakói nehéz sorsú, 2-17 éves erdélyi gyermekek. Az intézményt egy dévai tanárházaspár, Makai István és Mónika vezeti, valamint több nevelő felügyeli, irányítja a gyerekeket. A családias környezetben minden nap harmonikusan telik, és a tanulás mellett természetesen a játék és a kikapcsolódás is szerepet kap. „Mi úgy működünk, mint egy család, reggel mindenki óvodába, iskolába megy, majd délután a kisebbek alszanak, a nagyobbaknak kötelező szilenciumot tartunk, aztán pedig ki-ki néptáncórára, szalmakörre megy, mindenkinek megvan a maga elfoglaltsága" – mesélte a biharmegye.ro internetes oldalnak az otthon vezetője.

Onnan érkezik Toronyba a gyermekek egy csoportja kísérőik társaságában augusztus 1-jén, kedden. Az otthon lakóinak táboroztatását, programjait Csercsics Kitti szervezi. Jó szándékú segítők és adományozók révén igen tartalmas programot sikerült összeállítani, amibe kirándulás, fürdőzés, városnézés, túrázás és sok más szabadtéri időtöltés is belefér.

Ugyanakkor továbbra is várják a felajánlásokat, hiszen az otthonban folyamatosan gondot okoz, hogy minden lakónak legyen elég tisztálkodószere (fogkefe, fogkrém, tusfürdő, sampon) és megfelelő mennyiségű mosószer is rendelkezésre álljon. A szervezők szívesen veszik továbbá a tartós élelmiszerekre vonatkozó felajánlásokat (lekvár, befőtt, tészta stb.), esetleg a gyerekeknek örömet szerző édességeket, amiket az otthon maradottaknak el tudnak küldeni. Akinek van rá lehetősége, ajánljon fel jó minőségű ruhákat, játékokat.

Pék László

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!