Civil

2018.05.14. 14:01

„Egymás nélkül sötétben vagyunk” – Közösségek Hete Ikerváron

„Igazi közösség csak ott jön létre, ahol az emberek rejtélyes módon szeretik egymást. Vagyis barátok. Minden érdeken, valláson, politikán, társadalmi helyzeten és világnézeten túl.”

Civil/Pásti József

Idősek és fiatalok együtt ünnepeltek Ikerváron

 

A csoportok bepillantottak egymás tevékenységébe. A kreatív szakkör tagjai a Castrum Gemini Énekegyüttesnek büszkélkednek alkotásaikkal. Fotók: Pásti József

Müller Péter gondolataival köszöntötte az Ikervári Batthyány Lajos Művelődési Ház és Könyvtár igazgatója az intézmény tucatnál több művelődő közösségének tagjait, vezetőit, képviselőit a Közösségek Hete elnevezésű országos programsorozat helyi rendezvényén.

Balatoni Sándor harmonikával kísérte a nyugdíjas klubot
Idősek és fiatalok együtt ünnepeltek Ikerváron

A közösségi kultúra fellegváraként emlegetett – a hét hat napján nyitva álló – ikervári művelődési házat egyébként is nyüzsgő színtérré varázsolják az előadóművészeti, alkotó, rekreációs és egyéb rendszeresen művelődő közösségek. A rendhagyó este élményét az adta, hogy a művelődési házban működő 13 csoport a színházteremben összegyűlve ízelítőt adott tevékenységéről, megismerték egymás kulisszatitkait, és azt, hogy miért fontos számukra a rendszeres találkozás, az önként vállalt elkötelezettség. Az intézmény közösségeiben valamennyi korosztály képviselteti magát

Pernecker Csilla karnagy a Castrum Gemini Énekegyüttest mutatja be.

. A programon együtt volt az egy éves Baba-mama „klubtag” és a 84 éves aktív táncos. Az eseményen jelen volt Drimmer László közösségfejlesztő mentor, a Cselekvő Közösségek programiroda munkatársa. A bemutatkozásokat követően terített asztal mellett folytatódott az „élménybörze” , sőt az eseményre meghívott Senior Örömtánc Klub sárvári csoportjának bemutatkozása egy újabb, helyi közösség megalakulásának is örömünnepe lehetett.

Szenteleki Tamás az Asztalitenisz Klub nemzetközi kapcsolatairól is beszélt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!