Sokan jöttek

2018.08.02. 20:03

Bikini koncert miatt telt meg a faluközpont Kemestaródfán

A település történetének talán legnagyobb rendezvénye zajlott ebben a 220 lelkes kis faluban a szombati falunapon.

Civil Tudósítónktól

Jövőre folytatása következik? Fotó: Szakonyi Eszter

Az oltárfedés felszentelése után kezdődött a falunapi program, mely rendhagyó volt több okból is. Az önkormányzat az egyházi és a világi rendezvényt egymással összekötve, azt egy napon egymás után bonyolította le. A másik rendkívüli dolog az volt, hogy eddig nem látott neves zenekar érkezett a faluba, a méltán híres Bikini zenekar. Mint Takó Gábor polgármester elmondta, már tavaly szeptemberben lefoglalták a zenekart, majd ezután megkezdődött a szervezőmunka, hogy méltón, megfelelő körülmények között tudják fogadni a vendégeket és rajongóikat. A rengeteg szervezésnek, készülésnek meglett az eredménye, Kemestaródfa történetének legnagyobb rendezvényét sikerült lebonyolítani.

Jövőre folytatása következik? Fotó: Szakonyi Eszter

Ehhez nagy összefogás kellett, elsősorban a helyi Önkéntes Tűzoltó Egyesülettől, amelynek tagjai irányították a forgalmat és parkoltatták az autókat a focipályára és egy üres rétre. A koncert kezdetére megtelt a faluközpont. A helyieken kívül sokan érkeztek a környékbeli falvakból, városokból. A Bikini együttes pedig a szokásos módon kitett magáért. Felcsendültek a régi, ismert nóták, a hatalmas számú közönség nagy örömére. A rajongók együtt énekelték a slágereket az együttessel. A polgármester elmondta, hogy a koncert nem terhelte meg a falu költségvetését, hisz az állami támogatás mellett 250 ezer forint szponzori pénzt is sikerült a faluba hoznia.

Civil/Miród Gábor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!