Sportnap

2018.08.01. 21:33

Vida Ferencre emlékeztek Vassurányban – Minden korosztály megtalálta a neki való programot

Már harmadik alkalommal rendezték meg a Vassurányi Sportnapokat július utolsó hétvégéjén. Volt emlékkoncert, snapszerverseny és lehetett pályázni a Falu Asszonya és Bikája címre is.

Civil Tudósítónktól

Ágh Péter és Forrai Dániel Fotó: Ohr Tibor

Péntek délután a falu lakói az Utcák-terek vetélkedő első részben mérték össze erejüket sportos és egyéb feladatokban. Minden utca képviselte magát és jó hangulatban, népes szurkolótábor biztatása mellett folyt a versengés. Azt követően az Acsádi Asszonyok táncukkal szórakoztatták az érdeklődőket. Este a tavaly januárban elhunyt Vida Ferencért, a Lord legendás zenészéért szólt a rock. A Vassurányért Kulturális Egyesület szeretett volna egy koncerttel emléket állítani a zenésznek, aki ugyan nem vassurányi születésű, de a Lord igen. A falu két alkalommal is otthont adott a Vida Rock Feszt rockfesztiválnak. Kozma Gábor újságíró, a Lord című könyv szerzője nyitotta meg az estét visszaemlékezésével. Sopronból a Blokád, a Mokka Tribute, valamint a Sipőcz Band tisztelgett koncertjével Vida Ferenc emléke előtt.

Ágh Péter és Forrai Dániel Fotó: Ohr Tibor

Szombaton folytatódott az Utcák-terek vetélkedő, majd volt főző-, sörivó- és snapszerverseny. Lehetett pályázni a Falu Asszonya és a Falu Bikája címre. Volt családi sportvetélkedő, öregfiúk focimeccs, amelyen a vassurányiak a hegyfaluiakkal küzdöttek. Egész nap óriástrambulinon lehetett ugrálni, óriáscsúszdán csúszkálni, rodeóbikát meglovagolni. Ebédidőben a Vassurányért Kulturális Egyesület dalköre szórakoztatta a közönséget. Volt sporttotó, gyermekeknek hétpróba, tombola, masszázs, egészségsátor vércukorméréssel, de véradásra is volt lehetőség. Jesztl Fanni és Vígh Gergő Disney-dalokat énekelt. Az egyébként is kiváló hangulatot fokozta a buli Darvas Vilivel és a Két zsivánnyal. A sportnapot Jolly & Suzy fellépése zárta hajnalig tartó műsorával. A szervezők – Forrai Dániel és Palkó Diána – nagyon kitettek magukért. Ágh Péter, a település képviselője megjegyezte: példaértékű, ahogy a falu új polgármestere tenni akar a közösségért, ez a mostani rendezvény is ezt bizonyítja.

Civil/Novákné Udvardi Hajnalka

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!