Civil

2016.03.15. 13:54

Borgáta öt utcájából három az 1848-as forradalom jeles alakjainak nevét viseli

Borgáta - Az 1848-as forradalom 168. évfordulóján, mint az ország számos településén, Borgátán is megemlékezést tartottak.

Civil Tudósítónktól

A polgármesteri köszöntőben nagy hangsúlyt kapott a hősök iránti tisztelet, amelynek tényét az is bizonyítja, hogy a falu öt utcája közül három a forradalom jeles alakjainak nevét viseli.

Erdélyi Ferenc Tiborné, a helyi értéktár egyik képviselője

Az ünneplés mellett ezen a napon nyitották meg a helyi értéktárat. A régmúlt idők mindennapjait idéző kiállítást Majthényi László, a megyei közgyűlés elnöke avatta fel.

Tóth Béla unokájával, Tóth Csengével

A lakosság számos tagja ajánlott fel nagy becsben tartott régi használati eszközöket, annak érdekében, hogy az utókor ízelítőt kapjon a már nem létező szakmákról és a századforduló körüli évek mindennapjairól. A korabeli habverőtől kezdve a rendkívül praktikus asztal-ágyig sok minden fellelhető a tárlatban.

A Borgáta-címeres torta megszegése

Majthényi László köszöntőjében üdvözölte a kezdeményezést, és elmondta, hogy számára milyen sokat jelent az a kor, amelyben a kétkezi munka és a tisztességben leélt élet számított értéknek.

Szöveg és fotó: Gőcze Zsanett

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!