Civil

2015.07.21. 08:27

Dugovics Tituszra emlékeztek Nagysimonyiban

Nagysimonyi - Július 22-én, a nándorfehérvári diadal napján emlékezik a falu Dugovics Tituszra, a hősre. Bár kötődését falunkhoz a történészek vitatják, utca, intézmények viselik nevét Nagysimonyiban, és a falunapot is e dátumhoz legközelebbi szombaton rendezik meg.

Civil Tudósítónktól

A Dugovics, illetve a Hunyadi emlékhelyek koszorúzásával kezdődött az idei falunap. Előtte azonban a volt iskolánál lévő Dugovics emlékoszlopot szentelték újra. Az előző puhafából készült, és tönkrement. Alkotója, Farkas Imre fafaragó tölgyfából újrafaragta az oszlopot, amit Rácz Dénes evangélikus lelkész áldott meg.

Délelőtt a sportpályán a faluból szerveződött kispályás focicsapatok mérték össze tudásukat, íjászok tartottak bemutatót. A délután kulturális programokkal folytatódott. A kultúrházban a falu szülöttének, Farkas Imrének mintegy negyven fafaragását állították ki.  A Kemenesmagasi Septeam Együttes régi és mai slágerein szórakozott a közönség. A Soltis színház után Pomázi Zoltánnak, a Bojtorján együttes tagjának műsora is nagy tetszést aratott.

Vacsorára babgulyást tálaltak a felnőtteknek, a gyerekek virslit kaptak.  A jó hangulatú bálban reggelig mulattak a résztvevők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!