Vasalja civil

2017.10.18. 12:16

Vers és színdarab szólt nekik: Szépkorúak ünnepe Vasalján

A község önkormányzata hívta és várta a szépkorúakat az idősek napi ünnepségére a közösségi házba. A napsütéses októberi időben a nyolcvannégy idős ember közül sokan részt vettek.

Civil Tudósítónktól

 

Barna József, Barna Józsefné
A szép korúak egy része

Gombás Alajos polgármester szép szavakkal köszöntötte és méltatta az időseket. Utalt Blaskó Mária Jó tanács című versére: „Hallgassunk az öregekre, ők sokat átéltek…” A szívhez szóló szavak után Móricz Zsigmond Dinnyék című komédiáját a Szó és Kép színpad előadásában láthatta a közönség.

Gombás Alajos polgármester ünnepi köszöntője közben

A nevetés és a taps után zengett a terem Tóth Éva és Leblanc Győző operettműsorától. Az előadók a zene világában vitték az időseket a Duna parti csónakházba, de elénekelték a Honfoglalás című dalt is, feledtetve a kort és a hétköznapok egyhangúságát.

Zimitsné Teri,Szájer Józsefné, Szájer József

A résztvevők bekapcsolódtak az éneklésbe és tapssal viszonozták az előadók jó hangulatú műsorát.

Hertelendi Jánosné,Günter Dénesné, Szabó Katalin

Levezetésként Gombás Imre összegyűjtött régi képek vetítésével kalauzolt mindenkit a régmúltba. A polgármester pedig kérte, hogy mivel az emlékek feltárásához még szükség van régi képekre, akiknek otthon vannak rejtett fotói, ajánlják fel az utókor számára, azokat feldolgozás után mindenki visszakapja.

Régi képek újbóli nézegetése

A vacsora sem maradt el: azt egy közeli vendéglátóegység dolgozói szolgáltak fel, a desszertet pedig a helyi ügyes kezű asszonyok sütötték. Jókedv, mulatozás, nevetés és nosztalgia zárta az estét.

Gombásné Judt Magdolna

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!