Csepreg

2013.03.10. 15:54

Negyven új munkahelyet jelent az új csarnok

Megtörtént az UNIRIV Kft. zöldmezős beruházásban készülő új telephelyének műszaki átadása.

Tersztyánszky Krisztina

A nyáron már indulhat a termelés az új üzemcsarnokban. Az UNIRIV és az UNIGALV cégcsoport 80-90 személy megélhetését biztosította már eddig is a kisvárosban. A vállalkozás mára kinőtte a Bognár Ignác közben levő telephelye. Itt, a lakóterületben ágyazottan további bővítésre nem volt lehetőség, sőt a már meglévő tevékenységeket is zsúfolt körülmények között végezték. Ezért a társaság a város külterületén keresett megoldást az uniós támogatású beruházás megkezdéséhez. Végül a szükséges infrastruktúra kiépítése után, zöldmezős beruházásban a benzinkúttal szemben levő 3 hektáros telken építették fel az 5300 négyzetméteres új csarnokegyüttest, amely irodarészt, gyártócsarnokot, valamint alapanyag- és készáruraktárakat foglal magában.

A múlt héten megtörtént a műszaki átadás, és megkezdődött az épület használatba vétele. A gépek telepítése és a belső munkák után a tervek szerint legkésőbb júniusban már indulhat a munka az új telephelyen. Pócza Antal ügyvezető elmondta: az új helyszínen az eddiginél nagyobb volumenben gyártanak majd fémtömegcikkeket, kötőelemeket az autóipar, az összeszerelő ipar és az építőipar részére. Ez három éven belül negyven új munkahely létesülését is jelenti. A bővítést különösen indokolttá tette, hogy szeptembertől harminc szerszámkészítő tanulót is foglalkoztat a vállalkozás. A jövő tanévtől a szerszámüzem és a tanműhely is az új épületegyüttesben kap helyet. A régi, Bognár Ignác közben levő telephelyen ezentúl elsősorban háttér- és kiszolgáló tevékenységeket végeznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!