Csepreg

2013.07.28. 14:09

Nyári foglalatosságok

A forró nyári napokban megélénkült az élet a csepregi Petőfi Sándor Művelődési Ház és Könyvtár háza táján. Diákmunkások közreműködésével hetente több alkalommal kínálnak hasznos időtöltést.

Tersztyánszky Krisztina

Július elejétől kezdve minden kedden és csütörtökön délután különböző gyermekprogramok váltogatják egymást az intézményben, illetve közvetlen közelében, a nemrég felújított Promenádon. A programsorozat egyik vonulata a mesevetítés. Július 16-án, kedden már volt egy alkalom, a következő augusztus 6-án délután lesz az ifjúsági klubban. Akkor 4 órától egy újabb Bogyó és Babóca epizódot, majd a Hupikék Törpikék című 90 perces mesefilmet vetítik le.

A festés, a nyomdázás még a nagy melegben is sok gyermeket vonzott (Fotó: Boros Ferenc)



Azokat a vakációzó óvodásokat és iskolásokat, akik aktívabb kikapcsolódásra vágynak, kézműves délutánok, mese-felolvasások, promenádi játszótéri rendezvények várják. Ezek során lehetett már ismerkedni anyáink-nagyanyáink kedvelt játékával: a nyomdázással, a múlt héten pedig a ragasztás rejtelmeibe pillanthatott be az aprónép. Kedden közös mesélés és színezés lesz a program, a jövő csütörtöki kézműves foglalkozással pedig már az iskolára készülhetnek a gyerekek.

A Promenádi játszótér legközelebb augusztus elsején nyitja meg képzeletbeli kapuit. Az éppen aktuális mókákról a fiatalok közösségi oldalon tájékoztatják a helybeli családokat. A gyerekprogramok mellett az intézmény kollektívája minden csütörtökön 17 órától belvárosi sétára invitálja az érdeklődőket. Azt szeretnék, ha a helyieken kívül a látogatók is megismernék a templomot, a kastélyt, a felújított főteret, az egyéb érdekességet. Kulináris élménynek finom fagylaltot és csepregi borokat kínálnak a szervezők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!