Csepreg

2015.05.03. 14:33

Összefogott a város - Az óvodában sószobát szeretnének kialakítani

Csepreg - Szombaton zsúfolásig megtelt a Petőfi Sándor Művelődési Ház színházterme. Jótékonysági estet rendeztek, hogy a helyi óvodában sószobát tudjanak kialakítani.

Cseszkó Tamás

- Nagyon sokat készültek az óvodásaink, izgatottan várták a mai napot - mondta a rendezvény megnyitóján Kökösy Sándorné, a Csepregi Óvoda vezetője.

- Örülök, hogy ilyen sokan eljöttek, azért vagyunk itt, hogy a támogatásukért cserébe színvonalas műsorral kedveskedjünk - nyitotta meg a rendezvényt az intézményvezető. Azt már lapunknak meséli, hogy a tervek szerint sóbarlang, sószökőkút, sóhomokozó és fényterápia várná mindazokat, akik gyógyulni szeretnének, vagy épp megelőznék a légúti megbetegedéseket. Megtudtuk, hogy egy vállalkozás már adott is ár-ajánlatot a kivitelezésre, a beruházás másfél millió forintba kerülne.

Vlasich Krisztián, Csepreg polgármestere köszönetet mondott az intézmény dolgozóinak a színvonalas szervezésért.

- Örömömre szolgál, hogy az óvoda dolgozói próbálják keresni azokat a lehetőségeket, amelyeknek köszönhetően a mindennapi életkörülmények javulhatnak, az pedig külön dicséretes, hogy nemcsak pályázati lehetőségekre várnak, hanem minden követ megmozgatnak, hogy az álmuk teljesüljön - hangzott el.

Vlasich Krisztián szólt arról is, hogy a tervezett sószoba szolgáltatásait nemcsak a helyi óvodások vehetnék igénybe, hanem minden szülő, városlakó, aki felső légúti megbetegedéstől szenved, vagy egyszerűen csak szeretné megőrizni egészségét.

- Szeretnék köszönetet mondani a gyermekeknek, a felkészítőiknek, a gálaesten részt vevő egyesületeknek, csoportoknak, amelyek a kezdeményezés mellé álltak. Kívánom, hogy a mai est sikerrel záruljon, és megvalósuljon a közös álmunk - fogalmazott a polgármester.

A rendezvény az óvodások műsorával folytatódott.

Zsúfolásig megtelt a Petőfi Sándor Művelődési Ház színházterme kicsikkel, nagyobbakkal és szülőkkel Fotó: Cseszkó Tamás

- Az volt a kérésem, hogy a legkisebbektől a legnagyobbakig mindenki szerepeljen - mondta Kökösy Sándorné, hozzátéve, hogy óriási köszönet jár az óvónőknek, akik áldozatos munkával készítették fel a gyermekeket a rendezvényre. A Méhecske, a Pillangó, a Katica, a Nyuszi, a Maci és a Süni csoportok növendékei mellett felléptek a Csepregi Vegyeskar, a Farkas Sándor Egylet, valamint a Vocal Spirit Show Kórus tagjai is.

A rendezvényen csak a csepregi ovisok szülei vehettek részt, hiszen a Petőfi Sándor Művelődési Ház befogadóképessége véges, éppen ezért június 6-án megismétlik a gálaestet.

- Több csepregi is felhívott, hogy szeretne eljönni, és támogatni a kezdeményezésünket - mondta Kökösy Sándorné. A szülők a helyszínen 396 ezer forintot ajánlottak fel, de érkeztek támogatások az óvoda alapítványának számlájára is.

- Több helyi vállalkozó támogatott minket, valamint a képviselő-testület tagjai is adakoztak - mondta az intézményvezető, hozzátéve, hogy még a hangosítást is ingyen vállalták a Petőfi Sándor Művelődési Ház munkatársai. Összesen hétszázezer forint gyűlt össze, további nyolcszázezer forintra van még szükség.

- Harminchárom évig Szombathelyen dolgoztam óvónőként, de ilyen sikeres rendezvényt még ott sem sikerült tető alá hozni, úgy gondolom, hogy tovább folytatódhat a hagyományteremtő kezdeményezésünk - zárta gondolatait Kökösy Sándorné, aki nem áll meg, tovább folytatja az adománygyűjtő munkáját.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!