Csepreg

2015.06.14. 14:00

Szívet alkottak az iskolások - A program célja az, hogy a gyerekek kevesebbet üljenek a gép előtt

Csepreg - Országos projektbe kapcsolódott be a Dr. Csepregi Horváth János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola. A meghökkentő akciót teljes titokban szervezték.

Cseszkó Tamás

A „Ne lájkolj, hanem válts!" elnevezésű programsorozat legfontosabb üzenete az volt, hogy a tanulók kerüljék az online „kütyük" túlzott használatát, a gombok nyomkodása helyett inkább hasznosan töltsék a szabadidejüket.

– Vállaltuk, hogy példát mutatunk. A programban örömmel vettek részt az intézmény tanulói, a szülők, de még a civil szervezetek és az önkormányzat képviselői is – mondta el a szervezők nevében Venczeli Miklósné, az iskola igazgatóhelyettese. – Három évfolyamon választottunk ki osztályokat, őket avattuk be. Elmondtunk nekik, a program célja az, hogy változtassunk eddigi rossz szokásainkon, és kevesebb időt töltsünk a számítógép előtt. Arra kértük a résztvevőket, hogy gördeszkával, rollerrel vagy görkorcsolyával jöjjenek, és öltsenek magukra piros pólót, az akcióval példát mutatva, hogy igenis hasznosan lehet eltölteni a szabadidőt – árulta el az igazgatóhelyettes. A meglepetés jól sikerült, mivel csak a kiválasztott osztályok tudták előre, mi fog történni. Csepreg egyik legforgalmasabb helyszínén, a Nádasdy utcában aztán tovább folytatódott a meghökkentő akció. Egy hatalmas piros szívet alakítottak a piros pólós tanulók, majd felcsendült „a zenétől felforr a vérem" kezdetű közismert zeneszám, és a diákok, a szülők és a pedagógusok lelkesen táncoltak a szív közepén.

A Nádasdy utcában gyerekek, tanárok, szülők együtt táncoltak. Fotó: Cseszkó Tamás

A rendezvényen részt vett Vlasich Krisztián, Csepreg polgármestere is, aki elmondta, azért is tartotta fontosnak, hogy jelenlétével képviselje az önkormányzatot, mert úgy érzi, „valamennyien felelősek vagyunk a csepregi gyermekekért". – Az iskola közös ügyünk – húzta alá a városvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!