Csepreg

2016.03.15. 16:45

Tisztelet a bátraknak! - Így ünnepeltek Csepregen

Csepreg önkormányzata és a Dr. Csepregi Horváth János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 168. évfordulója alkalmából szervezett ünnepi megemlékezést Tisztelet a bátraknak címmel.

Cseszkó Tamás

A műsort Majtényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke nyitotta meg ünnepi gondolataival. Kiemelte az 1848/49-es forradalom és szabadságharc fontosabb üzeneteit, majd az iskola 5. évfolyamos diákjai, valamint az iskola énekkara keltette életre a forradalom akkori történéseit, bemutatták, mi zajlott le a Pilvax kávéházban, ahol Petőfi Sándor felolvasta a 12 pontot, majd az ifjakkal elfoglalták Landerer és Heckenast nyomdáját.

Az ünnepi műsorban a Vocal Spirit és a Csepregi Vegyeskar Egyesület is közreműködött, hegedűn kísért Kancsó Zoltán.

Az ünnepi műsorban szereplő gyermekeket  Horváth Katalin, Selmeczyné Tolvaly Andrea és Kancsó Zoltánné készítette fel.

A műsor után Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke, Csepreg önkormányzata nevében pedig Vlasich Krisztián polgármester és dr. Balogh László aljegyző helyezték el a megye és a város  megemlékező koszorúját.

Ezt követően a pártok, civil szervezetek és az intézmények képviselői tisztelegtek a hősök emléke előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!