Csepreg

2017.03.02. 19:05

A névadó emlékezete

Csepreg - Izgalmas programokkal emlékeztek dr. Csepregi Horváth Jánosra, a helyi általános iskola névadójára.

Cseszkó Tamás

Fegyelmezetten készültek a Dr. Csepregi Horváth János AMI diákjai annak a programsorozatnak a megnyitójára, amelyet évről évre megrendeznek az intézményben. Az iskola névadójára emlékeznek minden tavasszal, egész héten számos izgalmas program várja a nebulókat.

Barityné Házi Ottilia, az iskola igazgatója beszédében felelevenítette a legendás névadó életét. Egy rövid anekdotából kiderült, hogy a kis János már ötéves korában iskolába vágyott, egy alkalommal pedig nővéreit követve be is szökött a tanterembe, és ott hibátlanul mondta el a miatyánkot és az Apostoli hitvallást. A tanító megdicsérte a fiút, de hazaküldte, mondván, még nem járhat iskolába.

Rozmán László tankerületi igazgató, Vlasich Krisztián polgármester és Ágh Péter országgyűlési képviselő a névadó emléktáblája előtt
Fotó: Ohr Tibor

Ágh Péter, a térség országgyűlési képviselője megemlékezett az újabb magyar Oscar-díjról. Mint mondta, fontos megbecsülni a jövő nemzedékét, hiszen közülük kerülnek ki azok, akik a jövőben sikeressé tudják tenni Magyarországot.

A rendezvény koszorúzással folytatódott, majd izgalmas vetélkedők, programok vártak a diákokra egész héten: bábelőadás, sudokubajnokság és tárlat is színesítette a programsorozatot.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!