Meglendült az eladás

2021.03.17. 09:25

Váratlan mértékben ugrott a mobiltelefonok kiszállítása Kínában

Tavaly februárral összevetve Kínában rekordmértékben emelkedett a mobiltelefonok kiszállítása februárban, amikor a koronavírus járvány miatt szigorú korlátozások voltak érvényben az ázsiai országban.

Fotós: Shutterstock

A kínai Ipari és Információtechnológiai Minisztérium tudományos központja, az Informatikai és Kommunikációs Kutatóintézet (CAICT) közölte, hogy februárban 21 millió 760 ezer készüléket szállítottak ki,

241 százalékkal többet az egy évvel korábbinál.

Ezen belül a kiszállított okostelefonok száma 237 százalékkal, 21 millió 340 ezerre emelkedett, az 5G rendszerű mobilkészülékekből 15,07 milliót szállítottak ki, 69,3 százalékkal többet az egy évvel korábbinál.

A kínai piacon 28 új modellt vezettek be februárban.

A CAICT kimutatása szerint a múlt hónapban a Kínában kiszállított mobilkészülékek döntő része, 89,9 százaléka, 19 millió 570 ezer volt kínai márkájú.

Tavaly 308 millió készüléket szállítottak ki Kínában, 21 százalékkal kevesebbet a megelőző évhez képest – elsősorban a koronavírus-járvány miatt. Egy évvel korábban, 2019-ben 6,2 százalékos csökkenést jegyeztek fel, akkor leginkább a gazdaság növekedésének a lassulása okozta a visszaesést.

Borítóképünk illusztráció

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!