Holtan találták

2021.06.24. 08:21

Öngyilkos lett John McAfee, a legendás fejlesztő

Végzett magával a fenegyerekként ismert neves amerikai szoftverfejlesztő.

Öngyilkos lett spanyolországi börtönében John McAfee röviddel azután, hogy egy bíróság elrendelte kiadatását az Egyesült Államoknak, ahol adócsalással vádolják.

Az azonos nevű, róla elnevezett McAfee vírusölő program atyja zseniális, szerethető, bár mondhatni, excentrikus személyiség volt. Ki lenne más rajta kívül, aki egy ilyen videóüzenetet küldene, mint az alábbi?

„Holtan találták a cellájában, feltehetően öngyilkos lett” – közölte a katalóniai büntetés-végrehajtás egyik szóvivője. A férfit egy Barcelona közelében lévő börtönben őrizték.

A 75 éves férfit adócsalás vádjával akár 30 évre is ítélhették volna az Egyesült Államokban. A vádak a 2016-2018-as pénzügyi évekre vonatkoztak.

A vállalkozót tavaly októberben vették őrizetbe a barcelonai nemzetközi repülőtéren. Egy bíró úgy döntött, hogy előzetes őrizetbe kell helyezni, amíg döntés születik a kiadatásáról.

Egy videós meghallgatáson júniusban McAfee azzal érvelt, hogy az ellene felhozott vádak politikai indíttatásúak, és élete végéig börtönbe zárják, ha visszaküldik az Egyesült Államokba.

Az öngyilkosság megelőzhető!

Hívja az Ifjúsági Lelki Elsősegély 137-00 ingyenes számát hétköznapokon 17-21 óra között vagy a Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetségét a 116-123 ingyenes számon. Bővebb információ: www.ifjusagi-lelkisegely.hu, www.sos116-123.hu.

Borítóképünkön John McAfee egy internetes biztonsággal foglalkozó konferencián beszél Pekingben

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában