Nagy élettartam

2021.09.05. 06:00

Dizájndíjat nyertek a Huawei napelemes megoldásai

A lakossági inverter és energiatároló is nyert az iF Design Award 2021 átadón.

A korszerűsítésbe belefér a lakosság körében is egyre népszerűbb napelemes rendszer kiépítése

Forrás: Pixabay

A dizájn Oscarjának is nevezett elismerést a Huawei FusionSolar háztartásokban használatos napelemes megoldásai, a SUN2000 inverter és a LUNA2000 Smart String energiatároló rendszere (ESS) kapták. Nem ez az első elismerése a vállalatnak, tavaly a FusionSolar mobilalkalmazást választotta a legjobbnak a 20 országból érkező 60 fős szakmai zsűri.

Vízesés ihlette dizájn

A SUN2000 lakossági inverter díjnyertes, visszafogott dizájnja mellé iparági szinten egyedülálló funkciók társulnak. Az inverter – ami a napelemes rendszer lelke – az egyenáramot megfelelő feszültségű és frekvenciájú váltóárammá alakítja. Ez a napelemes megoldás azonban még több feladatot is ellát: optimalizálja az áramtermelést, akár 30%-kal növeli az energiahozamot, valamint biztonsági és védelmi funkciókat lát el.

A mesterséges intelligencia segítségével a gyors leállítási technológia proaktív módon csökkenti az ívkisülést, vagyis a tűzveszélyt.

Így nő az élettartamuk és még hatékonyabban működnek a napelemes rendszerek. A stabil és biztonságos zöld energiával pedig egyre több háztartásban elérhető az alacsony szén-dioxid-kibocsátás.

A LUNA2000 energiatároló szakmai zsűri által is elismert,

letisztult külsejét vízesés ihlette.

Esztétikus kialakításával kiválóan illeszkedik bármilyen otthoni környezethez. Az energiatárolók nagy előnye, hogy a megtermelt többletenergiát, vagy akár a kedvezőbb elszámolású éjszakai áramot is el tudják tárolni, amit a háztartás később, a magasabb fogyasztási igény esetén fel tud használni. A Huawei LUNA2000 intelligens lakossági akkumulátora beépített energia-optimalizálóval rendelkezik, támogatja a független töltést és ívzárlati védelemmel rendelkezik. A moduláris felépítésű akkumulátorpakk minden egysége egy energiaoptimalizálót tartalmaz, amely szabályozza a modulon belüli töltési és kisütési folyamatot. Ez megakadályozza a nem kívánt energiaáramlásokat, valamint a túltöltődést, mélykisütést, vagy túlmelegedést.

Díjnyertes napelemes alkalmazás

A Huawei Technologies lakossági megoldásainak szerves részeként a Huawei FusionSolar alkalmazást már 2020-ban iF Design Award díjjal is elismerték. Használatával valós időben ellenőrizhető az otthoni áramfogyasztás, felhasználóbarát felületével leegyszerűsíti a napelemes rendszer kezelését és megjelenít minden szükséges információt. Különböző javaslatokat kínál a felesleges napenergia teljes körű hasznosítására, miközben intelligensen kezeli az egyes napelem-modulokat az energiatermelés hatékonyságának javítása érdekében.

A Huawei FusionSolar lakossági intelligens napelemes megoldásai szerte a világon már több mint 500 000 háztartásban járulnak hozzá a kevesebb szén-dioxid kibocsátáshoz. A háromszintű védelem, az egész ház proaktív biztonsága, az egyes napelemek intelligens felügyelete és az optimális energiatermelés mellett a Huawei SUN2000 inverterrel és LUNA2000 energiatárolóval telepített napelemes rendszerek Backup Box használatával még áramkimaradás esetén is stabilan működnek.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!