Itt a zárolt mappa

2021.12.06. 18:00

Végre megoldotta az intim fotók elrejtését a Google

Bár a bemutató egy házi kedvenc fotójának elrejtését ábrázolja, a megoldás nyilván elsősorban az intim képek és videók védelmére készült.

Sokféleképpen kerülhetnek elő a nem nyilvánosságra szánt képek, videók: elég egy óvatlanul nyitva felejtett mobil, kiszivárgott jelszó, egy feltört könyvtár az interneten, hogy kínos helyzetbe kerüljön valaki.

A Google Fotók fontos lépést tett az adatvédelem és a biztonság megerősítésében a Zárolt mappa biztonsági funkció bevezetésével.

Kezdetben a Magyarországon is kapható, bár hivatalosan nem támogatott Google saját készülékeken, a Pixelen vezették be, de már ott van az androidos mobilokon, s hamarosan, 2022 elején az iOS-eszközökön is elérhető lesz.

Így működik egy kutyus elrejtése:

A Zárolt mappa funkció lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy intim – de legalábbis semmiképpen nem nyilvánosságra szánt – fotóikat elzárják a kíváncsi szemek elől. Ezek így már nem érhetőek el a Google Fotókon és a készülék egyéb alkalmazásain keresztül. Emellett a mappán belüli elemek automatikusan törlődnek a Google szervereiről.
 

A Zárolt mappa androidos mobilokon a Google Fotók / Könyvtár / Segédprogramok / A zárolt mappa beállítása koppintásokkal érhető el.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!