Nem túl bonyolult

2022.01.14. 15:00

A TikTok sztárja többet keres, mint egy olaj-óriásvállalat vezére

A legnagyobb cégek vezetőinek átlagfizetésénél majdnem kétmillió dollárral többet keresett tavaly a TikTok legnagyobb sztárja.

Az Axios amerikai hírportál a The Wall Street Journal című politikai gazdasági napilap összesítésére hivatkozva azt írja, hogy Darren Woods, az ExxonMobil elnök vezérigazgatója 2020-ban 15,6 millió dollárt vitt haza, míg

Charli D’Amelio, a TikTok legjobban kereső alkotója tavaly 17,5 millió dollárt keresett.

A hatalmas összeg szponzorálásból, saját divatárumárkájából és a Hulu streamingszolgáltató által készített egyik sorozatból származott.

Bevételével D’Amelio megelőzte a 14,7 millió dollárt kereső Kevin Johnson Starbucks-vezért, a 13,1 millió  dolláros gázsival rendelkező Ed Bastiant, a Delta Airlines első emberét és Chris Kempczinskit is, aki a McDonald’s elnök-vezérigazgatója és 2020-ban 10,8 millió dollárt keresett.

   

Charli D’Amelio mindössze 17 éves, több mint 10 éven át versenyszerűen táncolt. Több mint 133 millió követője van a TikTokon, és 10 milliárd feletti kedvelésnél jár. Ő volt az első a portálon, akinek 50, majd 100 millió követője lett. 2019 óta aktív. Rövid videóit több millióan nézik, van, amelyiknek a nézettsége majdnem az 50 milliót is eléri.

   

Charli D’Amelio húga, Dixie szintén aktív a TikTokon. Olyannyira, hogy ő a portál második legjobban kereső alkotója. Ketten együtt több mint 27 millió dollárt vihettek haza tavaly.

Borítóképünkön Charli D’Amelio

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!