Viszonteladói SSD-piac

2022.03.20. 06:00

A Kingston vezeti az éves rangsort

A negyedik negyedévben folytatódó növekedéssel a vállalat az év egészére nézve is megerősítette első helyét.

A memóriatermékek és technológiai megoldások globális piacvezetője, a Kingston Digital Europe Co LLP sikeres 2021-es évet zárt: az első helyen áll a globális viszonteladói SSD-szállítások listáján. Az SSD-k iránti kereslet 2021 negyedik negyedévében is magas maradt a klienseszközök, a nagyvállalati és az OEM‑megoldások szegmensének bővülése miatt. Októberben a Kingston két új, nagy teljesítményű M.2 NVMe PCIe Gen 4 kliens SSD-vel bővítette portfólióját: a KC3000 és a Kingston FURY Renegade modellekkel.


A TRENDFOCUS elemző- és kutatócég piaci részesedéseket vizsgáló adatai szerint a Kingston az elsőszámú kliens SSD-szállító a viszonteladói értékesítésben. Darabszám szerinti piaci részesedése 22,2 százalék, így összesen 22,3 millió kliens SSD-t szállított 2021-ben a viszonteladókon keresztül. A negyedik negyedévben 26,8 százalékra nőtt a Kingston részesedése a kliens SSD-k piacán a viszonteladói csatornában, ami – a folyamatos alkatrészhiány ellenére – egészséges éves darabszám-növekedést jelez.


Az elemzés statisztikái szerint az összes piaci szereplő által 2021-ben értékesített kliens SSD-k darabszáma 12,4 százalékkal nőtt az előző évhez képest. Ezen belül a notebookokba szánt SSD-k darabszáma 12 százalékkal volt magasabb, mint 2020-ban, míg az asztali gépeké 1 százalékkal. Ez arra utal, hogy teljesítményüknek, méretüknek és kisebb energiafogyasztásuknak köszönhetően gyors ütemben terjednek az SSD-meghajtók a felhasználók körében. A Kingston számára továbbra is versenyelőnyt jelent a szállítóival, partnereivel és ügyfeleivel folytatott szoros együttműködés, amely révén rugalmasan képes alkalmazkodni a folyamatosan változó piaci viszonyokhoz és felhasználói igényekhez.


„2021-ben közel 9 százalékkal nőtt a PC-szállítások teljes száma (a Chromebookokat nem számítva) – 2014 óta ez volt a legnagyobb szállítási volumen. A PC-k iránti kereslet elmozdulása a kereskedelmi modellek felé felerősítette a már korábban is magas SSD eladási arányt a laptopok szegmensében, és tovább bővítette a növekedési lehetőségek körét” – nyilatkozta Don Jeanette, a TRENDFOCUS alelnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!