Okosórákhoz is

2022.03.08. 15:18

Már mindenkinek elérhető az eSIM a Yettelnél

A közép- és nagyvállalati ügyfelek után már a Yettel lakossági és kisvállalati ügyfeleinek is elérhető a virtuális SIM kártya.

Az eSIM segítségével hosszú távon teljesen kiküszöbölhető a klasszikus SIM kártyákkal járó műanyaghulladék keletkezése, kényelmesebbé teszi a mobilhasználatot, és emellett egyéb eszközök is kaphatnak így közvetlen mobilinternet-hozzáférést – ezt mostantól egy új, kifejezetten okosórákhoz készült lakossági tarifa is segíti.                        


Az új generációs eSIM funkciói túlmutatnak a klasszikus SIM kártyák lehetőségein. Számos előnye között említhető, hogy elkerülhetőek a fizikai kártyához kapcsolódó elmozdulásból és sérülésből adódó kellemetlenségek, egyszerűsíti a készülékváltást, a SIM profil pedig egy QR kód segítségével könnyedén költöztethető.

 

Az eSIM-et készüléklopás esetén sem lehet kivenni a telefonból, így lekövethető annak pontos helyzete. További előny, hogy használatával csökkent a műanyagfelhasználás, és kevesebb elektronikus hulladék keletkezik.

 

Az eSIM tulajdonképpen a készülékbe integrált chip, amelynek segítségével nem kell hagyományos SIM-kártyát helyezni a készülékbe. A szolgáltatói paramétereket egy aktiváló (QR) kód segítségével lehet az eSIM-re letölteni, általában a készülék beállításain keresztül, amihez csak aktív internetkapcsolatra van szükség. Az eSIM képes készülékek – a mobiltelefonok és a tabletek mellett az okoskiegészítők, például az okosórák – így egyszerűen használatba vehetők. Az eSIM sok olyan eszköznek is közvetlen mobilinternet-hozzáférést adhat, amely nem rendelkezik hagyományos SIM foglalattal – a legtöbb mobilhálózati kapcsolatra képes okosóra és kiegészítő már ilyen –, vagy amelyekbe korábban nem volt mód a fizikai SIM beépítésére.

 

A Yettelnél az eSIM már minden hangalapú és mobilinternetes tarifacsomaggal elérhető, és új előfizetéshez, valamint meglévő fizikai SIM kártya cseréje esetén díjmentesen igényelhető.

 

A szolgáltató az eSIM-képes okosórákhoz egy új lakossági tarifát is bevezet. A Yettel Okosóra tarifa segítségével az ügyfelek okostelefonjuk nélkül is online kapcsolatban lehetnek, például hívásokat indíthatnak és fogadhatnak, zenét hallgathatnak okosórájukon. A jelenleg Samsung okosórákhoz igénybe vehető tarifacsomag 1 GB adatkeretet tartalmaz, és hűség nélkül, e-Komfort csomaggal már bruttó 990 forintos havidíjért megvásárolható, a belföldi és 1-es roaming díjzónába indított hívások percdíja és az SMS-díj pedig 40 forint.

Címkék#eSIM#Yettel

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!