ColorOS

2022.05.18. 06:00

Az OPPO tulajdonosok az elsők között próbálhatják ki az Android 13 béta verzióját

A Find X5 Pro a világon az egyik első olyan okostelefon, amelyen elérhető az Android 13 béta verziója. Az OPPO saját ColorOS rendszere további lehetőségeket kínál a fejlesztőknek, hogy testre szabhassák a márka csúcskészülékét.

Az OPPO okoseszköz márka bejelentette, hogy a 2022 februárjában bemutatott zászlóshajó modellje, a Find X5 Pro (borítóképünkön) is azon készülékek közé tartozik, amelyeken legelőször érthető el a Google Android 13 mobil operációs rendszerének béta verziója.

„Az Google és az OPPO partneri együttműködésének keretében folyamatosan azon dolgozunk, hogy az Android operációs rendszeren alapuló ColorOS mindig a lehető legjobb felhasználói élményt biztosítsa az OPPO készülékek tulajdonosainak. Az Android 13 érkezése a felhasználók mellett a fejlesztők számára is számtalan új lehetőséget nyit meg, hogy maximálisan kiaknázhassák az olyan készülékekben rejlő lehetőségeket, mint a Find X5 Pro" – mondta Andy Wu, az OPPO alelnöke.

Az új Android 13 nagyobb hangsúlyt fektet az adatvédelemre és a biztonságra, új API-kat biztosít a fejlesztőknek, támogatja az alkalmazásonkénti nyelvválasztást, valamint a Bluetooth LE audió és a MIDI 2.0 USB technológiákat. Azokban az országokban, ahol a Google Walletre vonatkozó szabályozás lehetővé teszi, a felhasználók digitálisan tárolhatják jogosítványukat és egyéb személyes okmányaikat, jegyeket, belépőket és tagsági kártyáikat.

A OPPO Find X5 Pro az Android 13 operációs rendszerrel kiegészítve minden tekintetben csúcsteljesítményt kínál a felhasználóknak, mivel már tartalmazza a márka olyan iparágvezető megoldásait, mint a tavaly bemutatott MariSilicon X dedikált képalkotó processzor, a kettős IMX766 kamerarendszer, az ultragyors 5G kapcsolat, valamint a 80 W-os SUPERVOOC gyorstöltési technológia.

Az Android 13 bétára épülő ColorOS fejlesztői verziója már elérhető az OPPO hivatalos weboldalán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!