Digitália

2023.08.22. 06:00

Ez a szomszéd lány nem létezik (de népszerű)

Bár Mindyt mesterséges intelligencia hozta létre, remekül néz ki és megborzongunk a hangja hallatán.

MW

Forrás: Mindy

A mesterséges intelligencia, mint például a ChatGPT, interaktívan képes mondatokat generálni; a képgeneráló MI, mint például a DALL E, valósághű képeket, videókat készít.

A ChatGPT-ben használt GPT-4 nyelvi modellt tartalomszűrővel látták el, amely blokkolja a nem megfelelő kérdéseket, a képgenerációs mesterséges intelligencia pedig korlátozhatja a tartalmat, elsötétítheti a felnőtt képeket. De a GPT-4 korlátozásait felszabadító „jailbreak” már a megjelenése után néhány nappal elkészült, miként a Stable Diffusion képgenerálóban is könnyedén kikapcsolható a szűrő.

A mesterséges intelligencia képességeit felhasználva hozta létre a This Girl Next Door Does Not Exist, vagyis az Ez a szomszéd lány nem létezik című projektet a Reddit anonim felhasználóinak csapata. Az „Üdvözöljük a hiperpornográfia korszakában” köszöntéssel induló oldal célja, hogy korlátlan számú tökéletes, ám kitalált nőt szerepeltessen.

A weboldalon megtekinthetjük a sohasem létezett Mindy szexi fotóit, hallhatjuk a hangját, élvezhetjük az általa írt erotikus regényeket.

Mindynek szürke a szeme, hosszú, szőkésbarna haja rózsaszínbe megy át.

 

Számos „Semi-SFW” kép látható Mindyről.

Az „SFW” azt jelenti, hogy „Safe For Work” és nem felnőtt tartalmakat jelent, amelyeket talán a céges számítógépen sem botrányos megtekinteni. De akad itt „Semi-SFW” is bőven. Mondjuk ezeket a képeket az Instagram még engedélyezi, s tőlük pár kattintásnyi távolságra ott az NSFW, a „Not Safe For Work”, ami csakis felnőtt képeket tartalmaz.

Természetesen Mindy hangját is lehet hallani angolul az „NSFW audio”-ban a lejátszó gombok lenyomása után. Megoszlanak a vélemények: egyesek szerint roppant erotikus, mások szerint nincs semmi intonációja: mivel az „NSFW” kategóriába tartoznak, ezeket sem célszerű munkaidőben hallgatni.

 

A Sztori, szerepjáték és beszélgetés című részben Mindy különböző stílusú erotikus regényeken vezeti végig a hallgatóságot. Az érzéki részek a nem létező lány hangján szólalnak meg.

A „Texting Thread” beágyazott videókat tartalmaz forgatókönyvszerű formátumban: Mindy az „NSFW audio” sorait adja elő „Semi-SFW” és „NSFW” képeken. Itt azért tetten érhető a gép: amikor a lány beszél, szája hitelesen formálja a szavakat, de a nyaka nagyrészt mozdulatlan marad.

Végül is a This Girl Next Door Does Not Exist projekt következetesen felépített metaszemélyiséget hoz létre képekkel, hangokkal, történetekkel: ezúttal nem csupán arról van szó, hogy megcsináltatták a milliomodik MI által generált meztelen fotót. Mindy még júliusban elkészült, de az oldal azon dolgozik, hogy egyre több „nem létező női szomszédot” más és más karakterrel állíttasson elő a mesterséges intelligenciával. Várják a szavazatokat bizarr, Milyen nőt szeretne látni? című kérdőívükre is.

A Hacker News felemlegeti, hogy a pornó mindig is olyan iparág volt, amelyik elsőként veti be az új technológiákat – elég csak a fotózás és a film kezdeteire gondolni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!