Egyéb

2016.07.31. 16:35

Elkészült a falu új játszóparkja

Rábakecöl - Gyermeknap és játszótéravató tette derűsebbé a rábakecöli apróságok kellemes, nyári vasárnap délutánját. A vendéglő mögötti területen kialakított parkban hinták, libikóka, csúszda, mászóka és homokozók várják a falu apraját-nagyját.

Tuba Erik, a község polgármestere az avatóünnepségen elmondta: a játszótér kialakításának gondolata a 70-es években merült fel először, ám akkor még nem találtak megfelelő helyet a kialakításához. Később az előírások és a bürokrácia nehezítette a munkát, ám nem adták fel, és mára megvalósulhatott a faluban élő gyermekek álma. A játszótér azonban most sem jöhetett volna létre szoros összefogás nélkül: az önkormányzat és a Rábakecöl Jövőjéért Alapítvány mellett számos helyi vállalkozás és magánember segített a megvalósításban. Példás összefogás eredménye ez - fogalmazott a polgármester.

Ám itt korántsem ért véget az a hosszú út, amelyen a falu elindult. A területen a közeljövőben egy Tündérkert névre keresztelt közparkot is kialakítanak, ahol a felnőttek és a gyermekek együtt kapcsolódhatnak ki.

- Látványterv már készült, ám ez folyamatosan változik, hiszen a kialakítás során újabb és újabb ötletek merülnek fel - mondta el Tuba Erik. A játszótér avatóünnepségét színesítette az óvodások műsora, a kicsik körtáncot járva és énekelve örültek új birodalmuknak. Mindenkit jó kedvre derítő műsoruk után azonnal birtokba is vették a falu többi gyermekével együtt a játszóteret.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!