az évtized marhasága

2019.01.18. 07:20

Szökésben van egy rodeós tehén, inkább élvezi az életet

Sokan látták már, de eddig senki sem tudta befogni a majdnem hét hónapja elszabadult, Betsy nevű rodeós tehenet az alaszkai Anchorage városának térségében.

Fotós: Aurimages

A jószág gazdája, Frank Koloski csütörtökön a dpa német hírügynökségnek elmondta: Betsy tavaly júniusban tűnt el karámjából, s azóta a város közelében fekvő tizenhat négyzetkilométeres erdős területen kószál. A rodeólovas szerint a három éves szarvasmarha

mindössze egy nappal azt követően kóborolt el, hogy megvette.

Betsy pedig igazi híresség lett, miután a túrázók lencsevégre kaphatták az elkószált szarvasmarhát, felvételeiket pedig megosztották a közösségi médiában.

Koloski ismételten cowboyokat küldött ki a szökevény befogására – mindeddig sikertelenül. A 47 éves gazda szerint Betsy új otthonra lelt a nyáron túrázók, télen pedig síelők által látogatott erdőségben. Mint mondta, télen is számos élelem- és vízforrás áll a jószág rendelkezésére.

„Ez a tehén olyan helyről jött, ahol nagyon is önellátó volt” – mondta Koloski.

„Mélyen belül érzem, nem akarja, hogy elfogják”

- fűzte hozzá.

„Csak kószál a térségben, élvezi az életét egy síparadicsomban, szép túrautakon, egy szép városban”

- tette hozzá Koloski, aki azért szívesen hazahozná Betsyt a csordájához.

A rodeós a környéken élőktől folyton értesítést kap, ha tehenét valahol látták. „Nem várhatom el, hogy kötelet vigyenek magukkal és lasszóval elfogják” – mondta Frank Koloski.

Az Anchorage Daily News című helyi hírlap nemrég közölte, hogy a rendőrség is bekapcsolódott egy drónnal a keresésbe, de erőfeszítéseiket nem koronázta siker, Betsy pedig továbbra is szabadon rója Anchorage térségét.

Borítókép: a kép nem Betsyt ábrázolja, hozzá ilyen közel még nem kerültek cowboyok. Ez csak egy sokkal unalmasabb rodeós bika.

AFP / Aurimages / Marc Garanger

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában