Sajátos advent

2020.11.21. 08:35

Megfosztanák karácsonyi ajándékaiktól a rászorulókat a vallásellenesek

Beszüntette részvételét egy karácsonyi adománygyűjtési akcióban egy iskola, mert a vallásellenesek kifogásolták a program vallási jellegét.

Forrás: Shutterstock

Megfosztanák a karácsonyi örömöktől a rászoruló gyerekeket egy vallásellenes szervezet Amerikában – hívta fel a figyelmet az esetre a V4NA hírügynökség. A Freedom From Religion Foundation (FFRF) panaszt tett a kansasi Liberty Middle Schoolnál, amiért az oktatási intézmény részt vett az evangélikus egyház által szervezett adománygyűjtési programban. Ennek során a diákok cipősdobozba gyűjtötték az ajándékokat a szegényebb sorsú gyerekeknek.

Az alapítvány arra kérte az iskolát, hogy ne vegyen részt többé ebben a projektben, sem bármi olyan szervezésben, amely a kereszténységet népszerűsíti.

Az FFRF szerint az iskola a karácsonyi adománygyűjtéssel több ponton is megsértette az amerikai alkotmányt.

Az intézmény pedig engedett a nyomásnak. A tankerület főfelügyelője, Tony Helfrich szerint eddig nem tudták, hogy mennyire „szektás” a kezdeményezés jellege.

A big well done to S6 who organised the donation of over 80 shoeboxes for the " target="_blank" rel="noopener noreferrer">@SamaritansPurse Operation Christmas Child appeal. A great effort! #caritasaward @SCESDirector @stninianshs @rcagyouth @DavidKillin pic.twitter.com/r9FjMChEIp

Az Operation Christmas Child nevű adománygyűjtő akciót az evangélikus Samaritan's Purse szervezi. Ezt a vallásellenes alapítvány egyenesen szektás vallási szervezetként jellemezte.

Az FFRF szemét valószínűleg az szúrta, hogy a cipősdobozokban az ajándékok mellett egy kis füzet is volt, amely Jézus Krisztusról szólt. Ráadásul a Samaritan's Purse oldaláról kiderül, hogy számos megajándékozott gyermek fordult a vallás felé, és csatlakozott hozzájuk.

To celebrate National Collection Week this Monday, " target="_blank" rel="noopener noreferrer">@Franklin_Graham packed a shoebox with his daughter @CissieGLynch & granddaughter Margaret! Watch to see what items were packed with love in Jesus' Name.

Discover more gift suggestions by visiting here: https://t.co/GbEmGIfnEE pic.twitter.com/eRRe9rFfNL

— Operation Christmas Child (@OCC_shoeboxes) " target="_blank" rel="noopener noreferrer">November 15, 2020

Az FFRF egyébként egy „aggódó” iskolai dolgozótól kapta a fülest, miszerint az alkotmányt sértő szabálytalanságok folynak az iskolában. A dolgozó panaszai között volt az is, hogy az igazgatóhelyettes többször is idézett a Bibliából, és többször is közzétett vallási üzeneteket.

Nem először lép fel a keresztény vallással szemben az FFRF. Az alapítvány azt hirdeti, hogy az alkotmányban leírt vallásszabadság a vallástól való szabadságra is vonatkozik. Ennek értelmében volt már olyan iskola, ahol elérték az imádkozás betiltását, de a rendőrautókon lévő „Istenben bízunk” felirat is szúrja a szemüket.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!