a vírus miatt

2020.12.14. 12:34

Elmarad a szapporói hófesztivál

Történetében először elmarad az idei téli szapporói hófesztivál, amelyet hagyományosan februárban rendeznek a legészakibb japán szigeten, Hokkaidón.

People visit the Sapporo Snow Festival in Sapporo on February 4, 2020. - The snow festival, which opened January 31 in the capital of Hokkaido in northern Japan, is a major draw for the region, attracting more than 2.7 million visitors last year. Organisers for this year's festival were forced to truck in an unprecedented amount of extra powder to build their signature sculptures after an unseasonably warm winter. (Photo by CHARLY TRIBALLEAU / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Charly Triballeau

A gigantikus hó- és jégszobrairól híres fesztivál Japán egyik legjelentősebb téli rendezvénye, alkalmanként kétmillió hazai és külföldi turistát vonz és 65 milliárd jen (182 milliárd forint) üzletet jelent. 1950-es indulása óta még sosem fordult elő, hogy elmaradt volna.

Valódi hó- és jégszobrok felállítása helyett a múltbéli fesztiválokat és Szapporo város téli szépségeit idézik fel nagy mennyiségben a virtuális térben, emellett a szokásosnál hosszabb ideig marad fenn a karácsonyi díszkivilágítás a látványosságnak hagyományosan helyet adó szapporói sugárúton.

Már az idei, február 4-11. között megtartott szapporói hófesztivál látogatóinak száma is 700 ezer főre zuhant a tavalyi 2,02 millióról a koronavírus-járvány miatt Kínában elrendelt utazási korlátozások miatt.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!