ritkaság

2021.01.06. 17:48

Pótmamát kapott a Nicaraguában született első fehér tigris

Anyja, egy cirkuszból öt éve kimentett állat, nem tudja szoptatni, ezért az állatkert igazgatójának felesége eteti cumisüvegből.

Marina Arguello takes care of a newborn female white tiger named Snow at the National Zoo in Masaya, Nicaragua, on January 5, 2021. (Photo by INTI OCON / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: INTI OCON

Cumisüvegből táplálják a Nicaraguában született első fehér tigrist, mert anyja, egy cirkuszból öt éve kimentett állat, nem tudja szoptatni.

Nieve (Hó), a kis bengáli tigris a múlt héten jött világra a masayai Nemzeti Állatkertben 954 gramm súllyal. Anyja helyett az állatkert igazgatójának felesége ad neki enni háromóránként.

Egész Közép-Amerikában ritka a fehér tigris, Nicaraguában első ízben született ilyen példány, bár a fővárostól, Managuától 20 kilométerre fekvő állatkertben már él két, 2019-ben Mexikóból kapott fehér tigris.

Az újszülött szülei hagyományosak, sárga-fekete csíkosak, Nieve anyai nagyapjától örökölte a bunda fehér színét okozó géneket. A kistigris légzési problémákkal és enyhe náthával született, ezért jelenleg gyógyszereket is kap.

A fehér tigrisek nem képeznek önálló fajt, és nem albínó állatok. Vadon élő példány nem ismert, állatkertekben néhány tucat fordul elő belőlük.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!