nehéz döntés

2021.07.08. 14:00

Feladták a túlélők utáni kutatást az összeomlott floridai lakóház romjai között

Befejezték a mentőcsapatok a kutatást a túlélők után a két hete összeomlott floridai toronyház romjai között helyi idő szerint szerdán.

Surfside, 2021. július 8. Egy izraeli mentőalakulat tagja tiszteleg egy megemlékezésen, amelyen a mentésben résztvevők és Miami-Dade megye tisztségviselői egyperces elcsendesüléssel és imádkozással róják le kegyeletüket az áldozatok iránt a romok előtt, Surfside-ban 2021. július 7-én. A floridai Miami közelében fekvő városban június 24-én összedőlt egy tizenegy emeletes lakóház egyik szárnya, a romok alatt eddig 36 ember holttestét találták meg, több mint százét még keresik. MTI/AP/Miami Herald/Jose A. Iglesias

Forrás: MTI/AP/Miami Herald

Fotó: Jose A. Iglesias

Daniella Levine Cava, Miami-Dade megye vezetője közölte sajtótájékoztatóján, hogy a hatóságoknak nagyon nehéz döntést kellett hozniuk: befejezik a mentést, és áttérnek a holttestek felkutatására.

A mentők tizennégy napon át mindent tőlük telhetőt megtettek, hogy felkutassák a túlélőket, de erőfeszítéseik hiábavalók voltak. Most már semmi esélye annak, hogy túlélőket találjanak

- tette hozzá.

Áldozatok után kutatnak mentők a romok között, a floridai Miami közelében fekvő Surfside-ban 2021. június 30-án, hat nappal az után, hogy leomlott egy tizenegy emeletes lakóház egyik szárnya
Fotó: Lynne Sladky / MTI/AP

A floridai Miami közelében lévő Surfside-ban június 24-én omlott össze egy 136 lakásos társasház egyik része, mintegy 55 lakás semmisült meg. Azóta egyetlen túlélőt sem találtak. A toronyház lakóinak többségét álmában érte a katasztrófa.

Eddig 54 holttestet találtak a romok alatt, és 86 embert eltűntként tartanak nyilván a hatóságok. A mentést többször fel kellett függeszteni az omlás veszélye miatt, majd az épen maradt épületszárnyat vasárnap robbantással elbontották, tartva attól, hogy összeomlik a közelgő Elsa hurrikán széllökéseitől. Továbbra sem tudni, hogy mi okozta a házomlást.

Borítókép: egy izraeli mentőalakulat tagja tiszteleg egy megemlékezésen, amelyen a mentésben résztvevők és Miami-Dade megye tisztségviselői egyperces elcsendesüléssel és imádkozással róják le kegyeletüket az áldozatok iránt a romok előtt, Surfside-ban 2021. július 7-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!