új programok kezdődnek

2021.09.30. 09:30

Nagy érdeklődés mellett folytatódik a vadászati világkiállítás

Az „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás első öt napja során már több mint 70 ezren látogattak el a Hunexpóra, eddig több mint 50 ezer diák regisztrált a Fátyol iskolaprogramra, közülük szerda délutánig már több mint 250 iskolás csoport és 10 ezer diák el is látogatott a rendezvényre. A világkiállítás hatodik napján, csütörtökön megnyílik az első kereskedelmi vásár, a FeHoVa PLUSZ, és folytatódnak a kulturális és vidéki programok is. A rendezvénysorozaton eddig összesen már több mint 705 ezren vettek részt – közölte a világkiállítás sajtóirodája.

Budapest, 2021. szeptember 29. Preparált medvét néz egy érdeklõdõ az „Egy a természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás nemzetközi csarnokában a budapesti Hungexpón 2021. szeptember 29-én. MTI/Balogh Zoltán

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

A közlemény szerint a vásár – aminek a Hungexpo E pavilonja ad otthont – a koronavírus-világjárvány miatt 2021 februárjában elmaradt, ezt pótolják most a szervezők a világkiállítás keretében.

A világkiállításra váltott belépőjegy érvényes a FeHoVa PLUSZ-ra, a nemzetközi vadászati és vadgazdálkodási konferenciára és a Kincsem Park programjaira is.

A C pavilonban, a konferenciaközpontban tovább zajlik az „Egy a Természettel” Nemzetközi Vadászati és Vadgazdálkodási Konferencia. Csütörtökön a vad és a városlakók kapcsolata áll a középpontban: a belvárosi rókák, a lakóhelyeken megjelenő vaddisznók vagy a kertekben feltűnő szarvasok.

Az A pavilonban – a World Conservation Forum keretében – déltől egészen zárásig ezúttal is kiváló hazai és nemzetközi előadók lépnek színpadra – írták. Külön érdeklődésre tarthat számot Németh Balázs kurátor hagyományos vadászati módokat bemutató prezentációja, illetve Danene van der Westhuyzen előadása, aki a Namíbiai Hivatásos Vadász Szövetség elnökeként a női hivatásos vadászokról, szerepükről és fontosságáról beszél majd. A nap zárásaként Kovács Gergely digitális megoldásokért felelős kurátor a mesterséges intelligencia és az állatvilág találkozásáról tart előadást.

A közlemény szerint a világkiállítás hivatalos dalát jegyző Kerekes Band lesz a vendége a D pavilonban, a Nimród Caféban 12 órakor kezdődő beszélgetésnek. Ugyanitt 14 órától egy izgalmas témát járhatnak körül az érdeklődők, a vadászkutyák szerepét a személykeresésben.

A Kincsem Parkban 12 órától a Történelmi Lovas Egyesület látványos bemutatóját, majd agarász-, solymász-, elöltöltő fegyveres- és vadászíjász-bemutatót tekinthetnek meg az érdeklődők.

A tájékoztatás szerint az Erdővarázs A pavilon mögötti, szabadtéri helyszínén erdei iskolával és interaktív programokkal várják a gyermekeket és szüleiket, valamint mindazokat, akik szeretnének többet megtudni az örökerdőkről és az állami erdőgazdálkodásról.

Az autók iránt rajongók számára is lesz érdekesség ezen a napon, az E pavilonban a Gablini Cégcsoport az új, úttörő Ineos Grenadier-t mutatja meg a nagyközönségnek 11 órától.

A vidéki helyszíneken, Fülöpszálláson, a Biczó csárdánál délután 13 órától a rövidszőrű német vizslák nemzetközi főtenyészszemléjére kerül sor. Kaposmérőn, a Kassai-völgyben délelőtt 10 órától történelmi, honfoglaláskori lovas bemutatón és interaktív foglalkozáson vehetnek részt az érdeklődők – előzetes bejelentkezést követően.

Tovább zajlanak Vásárosnaményban is a programok a Hunor Vadászházban. A hét vendégei: Erdély-Partium és Hajdú-Bihar megye vadászai, a nagyszínpadon 16 órától pedig a Bakos Zenekar ad koncertet.

A programkínálat részleteiről, a jegyárakról és a megközelítési lehetőségekről a https://onewithnature2021.org címen tájékozódhatnak az érdeklődők.

Borítókép: preparált medvét néz egy érdeklődő az „Egy a természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás nemzetközi csarnokában a budapesti Hungexpón 2021. szeptember 29-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!