Új gyógymód

2021.09.05. 11:30

Receptre írják fel a múzeumlátogatást a járvány miatt stresszelőknek

Az orvosok öt ingyenes látogatást ajánlanak fel különböző tárlatokra vonatkozóan.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Három hónapos kutatás keretében írhatnak fel múzeumlátogatást az úgymond Covid-stresszben szenvedőknek az orvosok Brüsszelben. A The Guardian szerint a belga főváros legnagyobb kórházában, a Brugmann intéményében a járvány okozta stressz miatt kezelt betegeknek öt ingyenes látogatást ajánlanak fel a város múzeumaiban.

Az eredményeket jövőre publikálják, a projektet pedig kiterjesztik, amennyiben a módszer sikeresnek mutatkozik a kiégésnek és a pszichés stressz egyéb tüneteinek enyhítésében.

Brüsszel kultúráért felelős vezetője, Delphine Houba elmondta, a kutatást a kanadai Québecben végzett hasonló projekt inspirálta, amelynek keretében az orvosok évente 50 múzeumlátogatást javasoltak pácienseiknek.

A járvány miatti krízishelyzet fokozta a stresszt, a kiégést és más patológiás tüneteket, ami hangsúlyozza az ilyen projektek fontosságát – nyilatkozta Houba a L'Echo című lapnak.

A projektben részt vesz a Grand-Place-on lévő közintézmények mellett a Divat és Csipke Múzeum, a Csatornamúzeum, a Garderobe Manneken Pis, valamint a Kortárs Művészeti Központ. Houba elmondta, reményeik szerint a jövőben magánmúzeumok és magángyűjtemények is csatlakoznak a projekthez.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!