Életmód

2013.07.09. 09:05

Csalánfélék a levegőben

Az Országos Környezetegészségügyi Intézet Aerobiológiai Monitorozási Hálózatának adatai szerint továbbra is a csalánfélék pollenjei szállnak leginkább a levegőben.

Bajdó Bettina

A hét első felében az előző hétvégéhez képest fokozatosan lecsökkent a pollenterhelés. Az eddig beérkezett adatok alapján továbbra is a csalánfélék pollenszemeit regisztrálták legnagyobb mennyiségben, koncentrációjuk a legtöbb városban közepes szintet ért el. Még mindig jelentős a pázsitfűfélék pollenszórása, virágporukat leginkább közepes, Zalaegerszegen magas koncentrációban monitorozták. Közepes koncentrációt mértek még a hárs virágporából, illetve a szelídgesztenyééből. Jelen volt még a csapdákban az útifű, a kender, a fészkesvirágzatúak, a lórom, a libatopfélék és az ernyősvirágzatúak pollenjéből néhány szem. A kültéri allergén gombák mennyisége elérte a magas, a hét közepén Pesten, Zalaegerszegen a nagyon magas.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!