Életmód

2014.01.12. 17:48

Heti tipp: borúra olajos magok

A ködös, borús időben gyakran válunk kedvetlenné. Erre gyógyír lehet az édesség, ám a nassolás következményekkel jár. Fogyasszunk inkább olajos magvakat.

Az olajos magvak rendszeres fogyasztása bizonyítottan hatásos rosszkedv, depresszió ellen. Erről leginkább a bennük nagy mennyiségben megtalálható vas és magnézium gondoskodik.

A napraforgómag a kismamák számára rendkívül hatékony: rengeteg folsavat tartalmaz, amire a várandósság első harmadában igen nagy szükség van. Segít megelőzni a csontritkulás kialakulását is, magas kálium- és magnéziumtartalmának köszönhetően pedig az idegrendszer egészséges működését is támogatja.

A lenmag szintén a hölgyek nagy kedvence lehet: segít enyhíteni a klimax kellemetlen tüneteit. Kiemelkedően magas lignántartalma mérsékli a menopauza idején jelentkező hőhullámokat és a csontritkulást. A gyulladásos bélbetegségekre is jótékonyan hat.

A tökmag rendkívüli hatással van a férfiakat érintő prosztataproblémákra: megelőzheti és enyhítheti a jóindulatú prosztata megnagyobbodást. Minden középkorú férfinak ajánlott lenne a rendszeres fogyasztása. Persze a nők is csipegethetik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!