Életmód

2015.12.12. 10:48

Már nincsenek tiszta élelmiszerek - A természetgyógyászat az egész embert és a globális környezetét is vizsgálja

Nemrég Szabó Jánosné Anikó diplomás természetgyógyász tartott ingyenes szervi és energetikai felméréssel egybekötött előadást A holtfáradtságtól a daganatig címmel. Azt, hogy valaki a nyugati orvoslásban hisz, vagy a természetgyógyászatban, mindenki döntse el saját maga!

Bajdó Bettina

Szabó Jánosné immár 25 éve természetgyógyász, 11 éve Szombathelyen él. Megtudhattuk, hogy az elmúlt hét év alatt három balesete is volt, ez a testén is maradandó nyomokat hagyott. Az egyik balesete során csípőficamot szerzett, saját bevallása szerint, ha akkor azonnal megműtik, nem maradt volna maradandó egészségkárosodása, ma is rendesen tudna járni.

- Mindannyian éreztük már magunkat rosszul, ilyenkor elmentünk az orvoshoz a panasszal, kaptunk egy pirulát, mellyel vagy sikerült megoldani a problémát vagy nem - kezdte előadását a természetgyógyász. - Ha nem, akkor továbbküldtek bennünket egy beutalóval. Aztán vagy sikerült a baj forrását megtalálni vagy nem. A természetgyógyászat és a nyugati orvoslás között hatalmas különbség van. A természetgyógyászat az egész emberrel és a globális környezetével foglalkozik, míg az orvostudomány csak a tünetekkel, a kiváltó okokkal általában nem. Ez jól látszik az allergiáknál is. A bőrgyógyászati betegségek hátterében sokszor ételallergia áll. Én azt tanácsolom, hogy hagyjuk el a tejet, az édességet és ha kell, akkor a tojást is. Az összes autoimmun betegség kiváltó oka az allergia.

Fotó: Unger Tamás

Szabó Jánosné szerint a stressz is romboló tényező, a lényeg, hogy soha ne szedjünk rá szintetikus nyugtatókat. Ezek ugyanis a természetgyógyász szavai szerint agyonvágják az agyat. Vannak olyan gyógynövények (macskagyökér, komló), gyógyteák, melyekkel természetesen módon csökkenthetjük a feszültséget. Aki többet stresszel, annak mindenképpen ajánlott több magnéziumot és kalciumot fogyasztania, ezek jótékony hatással vannak az idegrendszerre, a csontozatra és a fogazatra is.

- A táplálkozásunk az immunrendszerünk egyik tönkretevője - folytatta a természetgyógyász. - A magyarok 80 százaléka kávéval ébred, ez pedig nagy károkat tesz a hasnyálmirigy felső részében. Puffadást, hasmenést, hányást is okozhat. Magas lesz tőle a vérgázszint, rosszul hat a májra és az epére. A legnagyobb kalciumrabló, ráadásul felel az epekő kialakulásáért is. A májban is kövek alakulhatnak ki. Természetes gyógymódokkal ez egy nap alatt kikezelhető.

Szabó Jánosné beszélt még a Candida gombáról is, mely megfertőzi a szerveket: depressziót, rákot okoz, nőgyógyászati és ízületi gondokat, érrendszeri megbetegedéseket.

- A tej, a tejtermékek, a cukor és a csoki lebomlása savas környezetet hoz létre - emelte ki a természetgyógyász. - A cukrot egyetlen dologgal érdemes helyettesíteni, a nyírfacukorral. A mai világban nincsen tiszta élelmiszer. Ez a csokoládékra is vonatkozik. Az egyik legnevesebb márkájú csokoládéban például szárított marhabél található, teljesen legális módon. A tej élet, erő, egészség, csak nem nekünk, hanem a teheneknek. 13 éves korunkig termelődik az az enzim, mely felel a tej emésztéséért. Ez 20 éves korunkig még megtalálható a szervezetünkben, aztán felnőtt korunkban a tej nem emésztődik, hanem erjed. Baktérium lesz belőle, melyből az allergiák táplálkoznak. Az üzletekben ma már nem tejet árulnak. Csupán egy-két minőségi joghurt, kefir található, a többit fogyasztásra nem ajánlom. A PET-palackokban lévő italokat sem ajánlom, mert, ha az üveget sokáig éri a napfény, akkor elkezd oldódni. Ilyenkor pedig sok kólibaktérium tenyésztődik ki. Egyszerűbb, ha a WC-csészéből iszunk. Ma már nem lehet olyan húst kapni, melyben nincs az állatból származó tápszer. Van, amelyikben hormon- vagy antibiotikum-származék is van. A legegészségesebb a kacsa és a kecske. Én a fehér lisztet ajánlom, bár sokan mondják, hogy egészségtelen. Emellett fontos a vitaminpótlás. 50 éve az élelmiszer-alapanyagoknak 67-83 százalékában volt vitamin és ásványi anyag, ez mára 17-24 százalékra csökkent. Jó a sárgarépa, a retek, a hagyma, a zeller, az ananász, az avokádó, a szeder, az egres, a ribizli.

A bélrendszerünkben sok káros anyag rakódik le, mely nem tud felszívódni, előbb-utóbb problémákat okoz. Az ember kedvetlen lesz, csökken az energiaszintje, a munkabírása. A természetgyógyász szerint egy tisztítókúrával nagy eredményeket lehet elérni, persze nem mindegy, hogy milyen kúrával, teával, ehhez szakember segítsége kell. A tudatos táplálkozás alapdolog. Ma az emberek nem vesznek annyi fáradtságot, hogy foglalkozzanak magukkal.

Toroktisztítás természetes összetevőkkel

A természetgyógyász szerint az ereket is át lehet mosni, valamint a vérnyomást is be lehet állítani természetes úton. Ahogy ő fogalmazott, mellette gyógyszert sem kell szedni. A felsőlégúti megbetegedések ellen is lehet természetes úton védekezni, ez főleg az influenzás szezonban fontos. Fekete retekből és egy kanál mézből kell egy keveréket készíteni, melyet egész éjjel állni hagyunk, majd ebből eszünk. Ez jól kitisztítja a torkot!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!