egészséges életmód

2019.02.13. 09:23

Tanácsadást is szerveznek a szabadidősportot kedvelőknek

Jövő szombaton rendezik a Budapest Európa Sportfővárosa 2019 programsorozat sportszakmai nyitóeseményét, a TE Tárt Kapus Programja szabadidő konferenciát a Testnevelési Egyetemen.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Jelena Danilovic

A nagyszabású, előadásokat, tanácsadó programokat, valamint a Testnevelési Egyetem bizonyos részeinek bemutatását is magába foglaló rendezvényről Mocsai Lajos, az intézmény rektora azt mondta: a konferencia legfontosabb pontja az egyetem számára az lesz, hogy a Fővárosi Közgyűléssel 1915-ben megkötött szerződésüket ünnepélyes keretek között megerősítik.

„A sport, a testkultúra, a testnevelés és az egészséges életmódra nevelés számára ez az év olyan időszak lesz, amit fel szeretnénk használni a programjaink megismertetésére”

- jelentette ki a rektor.

Mocsai Lajos a jövő szombati konferenciával kapcsolatban úgy fogalmazott, a minőségi, mozgással tarkított életről szóló előadásokkal – melyeket az egyetem tanárai fognak tartani – párhuzamosan az ott elhangzottakat azonnal a gyakorlatba is átültetik, hiszen az intézmény integrált laboratóriumi rendszerével egészségügyi tájékoztató méréseket is végeznek majd a tárt kapus program keretében.

A TE vezetője kifejtette, a konferencia csak az első állomása az egész éves programsorozatnak: márciusban az „aranykorúak” számára tartanak életmódváltó rendezvényt, májusban a Várkert Bazár előtt spinning-, augusztusban a Citadellán jóga-világrekord kísérletet szerveznek, de májusban az egész Margitszigetre kiterjedő családi sportnapot is rendez a TE.

„Mindezek mellett a főváros kerületeivel együttműködve

a szabadtéri sportparkokban kihelyezett edzésmódszertani- és gyakorlati fitness-programokat szervezünk, illetve júliusban Magyarországon szeretnénk megrendezni és egy konferenciával összekötni a nemzetközi fair play bizottság ülését”

- nyilatkozta Mocsai Lajos.

A programsorozat novemberben vagy decemberben a tervek szerint egy, a mostanihoz hasonló konferenciával zárul majd, ahol értékelik az év eredményeit.

A Testnevelési Egyetem célja, hogy a Budapesttel való együttműködés ne csak az idei évre szóljon, hanem a következő esztendőkben is hatással tudjanak lenni a magyarok egészségi állapotának javítására.

A jövő szombati konferencia megnyitóját 10 órakor tartják, az első előadások 10.30 órakor kezdődnek. Az eseményen a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!