f1

2015.01.31. 10:39

A Ferrari legalább két győzelmet akar, Räikkönen óvatos

Az már biztos, hogy a Scuderia idén sem a világbajnoki címért száll harcba.

Kovács Noémi

Fotó: Scuderia Ferrari

A Ferrari novemberben kinevezett csapatfőnöke, Maurizio Arrivabane igyekszik két lábbal a földön állni. Elképzelése szerint a Ferrari célja idén minimum két győzelem, amiből világosan látszik, hogy a maranelloi istálló korántsem a világbajnoki címeket veszi célba idén. Räikkönen eközben óvatosan bízik a javulásban, de konkrét célokat azért nem tűzne ki maguk elé 2015-re.

„Én csak igyekszem reális maradni, hiszen senkinek sincs olyan mágikus képessége, hogy megváltoztassa a megváltoztathatatlan dolgokat. Az autó decemberben készült el és alkalmaztunk néhány módosítást, amiről meglehetősen érdekes a véleményünk. Nem akarom azt mondani, hogy a világbajnoki címért szállunk harcba, de elkötelezettek vagyunk aziránt, hogy legalább két versenyt nyerjünk idén.” – árulta el Arrivabene.

„Időnként vannak olyan évek, amikor minden kissé komplikáltabb, de megértettünk egy csomó dolgot és remélhetőleg apránként tudunk változtatni rajtuk, hogy ott lehessünk, ahol lennünk kellene. Amíg arra építünk, amit a tél folyamán elértünk, az eredményeknek jönniük kellene. Ez a kiindulópontunk és most még nincs értelme annak, hogy célokat tűzzünk ki magunk elé.” – fűzte hozzá Räikkönen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!