f1

2015.01.15. 11:58

Hockenheimben lesz a Német Nagydíj!

Bernie Ecclestone elárulta, hogy nem a Nürburgringen lesz az idei német futam.

Tajthi Andrea

Fotó: Mercedes AMG Petrsonas

Az utóbbi időben a Német Nagydíj szerződése úgy szólt, hogy egyik évben Hockenheim, másik évben a Nürburgring rendezi a versenyt. Mivel 2014-ben előbbi volt a soros, idén a Nürburgringnek kellene következnie.

Az elmúlt napokban azonban a Német Nagydíj a naptárban csillagos megjelölést kapott, mert még nem volt fix a helyszín, mivel a Nürburgring még nem írta alá a szerződést.

Ecclestone pedig most megerősítette, hogy idén is a Hockenheimring látja majd vendégül az F1-es mezőnyt.

"Hockenheimben lesz (a futam), dolgozunk az ottaniakkal. Nem lehet a Nürburgringen, mert nincs ott senki." - mondta Ecclestone a Reutersnek. "Van szerződésünk van (Hockenheimmel), csak frissíteni kell a kontraktust. A Nürburgring eddig is csak alternatíva volt."

A Nürburgring kimaradását 2012 óta pletykálják, mivel a pálya pénzügyi nehézségekkel küzdött, és csődközelbe jutott, miután a tulajdonosok vitába keveredtek a bérlőkkel. A tavaly márciusban kinevezett új tulajdonosok által úgy volt, hogy idén ismét a Nürburgring rendezi a Német Nagydíjat, de úgy fest, nem tudtak megállapodni Ecclestone-nal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!