f1

2015.01.14. 07:56

Nasr: A brazilok elvárják a jó teljesítményt

A brazil újonc tisztában vele, hogy sokat kell tennie a sikerért.

Tajthi Andrea

Fotó: Motorsport Csatorna

Felipe Nasr úgy véli, komoly elvárásokat támasztanak vele szemben, mivel brazil versenyzőként bejutott a Forma-1-be.

Brazília máig három Forma-1-es világbajnokot tudhat magáénak: Ayrton Senna, Nelson Piquet, és Emerson Fittipaldi. A legutóbbi brazil versenyző pedig, aki futamot tudott nyerni, Felipe Massa, aki utolsó győzelmét 2008-ban aratta hazai pályán.

Felipe Nasr Williams tesztpilótából Sauber versenyzővé avanzsált, azzal azonban tisztában van, hogy az, hogy a mezőnyben van, önmagában még kevés a sikerhez.

"Mindig vannak elvárások a brazil versenyzőkkel szemben, mert komoly történelmünk van a sportban." - mondta Nasr. "A brazilok elvárják a brazil versenyzőktől, hogy jól menjenek, én pedig észben tartom, hogy a Forma-1-be való érkezés egy dolog, de sikeressé is kell válni. A megfelelő időben a megfelelő csapatnál kell lenni, és ha minden összejön, lehet a sikerért versenyezni. Magabiztosnak érzem magam a csapatnál, de még mindig sokat kell tanulnom. Ugyanakkor teljes mértékben elkötelezett vagyok annak érdekében, hogy egy nap sikeres versenyző legyek."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!