f1

2015.01.20. 14:34

Palmer a Lotusnál landolt!

A GP2 bajnokot leigazolta a Lotus csapat.

Tajthi Andrea

Fotó: Lotus F1 Team

A Lotus csapat bejelentette, hogy a regnáló GP2-es bajnok, Jolyon Palmer a csapat teszt- és tartalékversenyzője lesz 2015-ben.

Jolyon a korábbi futamgyőztes Jonathan Palmer fia. Tavaly négy győzelmet aratott és nyolcszor állt dobogón a GP2-ben. Tavaly a szezon utáni F1-es teszten, Abu Dhabiban a Force India színeiben tesztelhetett.

"Egy álom, hogy egy F1-es csapatnál lehetek, és azt mondhatom végre, hogy Forma-1-es versenyző vagyok." - mondta Palmer. "Tavaly már tesztelhettem a Force Indiával, ami szintén maga volt az álom, de most, hogy teljes szerepet kapok egy ilyen tekintélyes csapatnál, mint a Lotus F1 Team, csodálatos lehetőség."

Palmer az összes futamon jelen lesz a csapattal, és a tervek szerint több alkalommal, pénteki szabadedzéseken gyakorolhat majd az E23 volánja mögött.

"Érthető, hogy kicsit szomorú vagyok, hiszen nem versenyezhetek, pedig az a legjobb abban ha az ember versenyző, de teljes képet kell személnem. Nem maradt szabad ülés idén, mégis vezethetek majd Forma-1-es autót, egy tekintélyes csapat tagja leszek, és előre léphetek. A célom erre az évre, hogy azon dolgozzak, hogy 2016-ban a mezőny tagja lehessek majd."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!