f1

2015.01.31. 10:47

Pirelli: Új szuper lágy abroncsok lesznek idén

A többi vegyület a 2014-es abroncsok továbbfejlesztett változatai lesznek.

Kovács Noémi

Az olasz gumigyártó alakulat motorsport igazgatója, Paul Hembery elárulta, hogy idén nagyrészt a tavalyi gumik továbbfejlesztett változataival gurulhat majd pályára a Forma-1 mezőnye, kivéve a szuper lágy abroncsokat.

„Tavaly néztünk szembe a legnagyobb kihívással, azóta, hogy csatlakoztunk a sportághoz, köszönhetően a teljesen új generációs autóknak, amelyeknek a korábbiaktól rendkívül eltérő jellemzőik voltak. Az ismeretlen tényezők ellenére, mi mindent megtettünk, hogy elérjük a célunkat, amely az volt, hogy segítséget nyújtsunk a szórakoztató versenyek, a rengeteg előzési és sokszínű statisztikai lehetőség, az átlagos autónkénti kerékcsere terén.” – kezdte a szakember.

„Az idei abroncsok a 2014-esek továbbfejlesztett változatai lesznek, csak egy lesz teljesen új variáns, a szuper lágy, már ami az összetételét és a hátsó konstrukciót illeti.” – tette hozzá Paul Hembery. Tavaly egyébként a szuper lágy abroncsokkal 34.422 km-t tettek meg a versenyzők, alig több mint egy tizedét, az összes megtett km-nek,  ami 339.212 km volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!