f1

2015.01.16. 14:20

Schumacher-féle esetekben kivételezne az FIA

A 2016-tól érvénybe lépő szabályok szerint azonban sem Wehrlein, sem Susie Wolff nem lehetne tesztpilóta.

Tajthi Andrea

Fotó: Mercedes AMG Petronas

Az FIA új szuperlicensz feltételei között szerepel az is, hogy azon versenyzők térhetnek vissza a Forma-1-be kihagyás után, akik legalább öt futamon indultak előző évben, vagy legalább 15 futamon indultak az elmúlt három évben.

Ennek értelmében, ha a szabály korábban is érvényben lett volna, többek között Michael Schumacher nem térhetett volna vissza 2010-ben. A szabályokat azonban rugalmasabban kezelik ennél.

"Természetesen vannak kivételek, a Michael Schumacheréhez hasonló esete, melyekben mindig lenne mód arra, hogy az illető konzultáljon a WMSC-vel." - mondta az FIA szóvivője.

Hozzátette azonban azt is, hogy nem lesz gyakori a kivételezés. Ez pedig azt jelenti, hogy míg most például Pascal Wehrlein és Susie Wolff tesztpilóták lehetnek a Mercedesnél, illetve a Williamsnél, mert most szuperlicenszre jogosultak, 2016 után már nem lehetnének azok, mert nem felelnek meg a kritériumoknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!