f1

2015.02.01. 16:42

A Toro Rosso felkészült az új szezonra

A csapat igazán versenyképesnek gondolja új autójukat; cél a konstruktőri ötödik hely.

Tajthi Andrea

Fotó: Samo Vidic/Red Bull Content Pool

Ma, Jerezben mutatta be a Scuderia Toro Rosso az új STR10-est, a csapat főtámogatójával, a CEPSA-val karöltve.

A csapat idei versenyzői Max Verstappen és Carlos Sainz lesznek, s mindketten újoncként vágnak majd neki a szezonnak. Elsőként azonban, a jerezi teszten, vasárnap, Sainz vezetheti majd az autót.

"Az STR10-es leleplezése a jerezi pályán egy új, és remélhetőleg nagyon izgalmas F1-es szezon kezdetét jelenti számunkra." - mondta Franz Tost csapatfőnök. "Örömünkre szolgál, hogy a CEPSA perezentált ismét, és szeretném megragadni a lehetőséget, hogy köszönetet mondjak nekik, csakúgy, mint a Red Bullnak, a Nova Chemicalsnak és a Sapindanak, akikkel évek óta folyamatos az együttműködésünk. Én különösen örülök ennek, hiszen a Scuderia Toro Rosso már 10 éve jelen van a Forma-1-ben, és örömmel üdvözlöm új szponzorunkat is, az Estrella Galicia 0,0-t."

"A 2015-ös szezon új kihívás lesz mindannyiunk számára. Nagyon sokat dolgoztunk az STR10-esen, és meggyőződésünk, hogy sikeres szezonunk lesz. Célunk, hogy az ötödik helyen tudjunk végezni a konstruktőri bajnokságban, és készek vagyunk ezért mindent megtenni. Motorszállítónk, a Renault is nagyon keményen dolgozott, és biztos vagyok benne, hogy közös erőfeszítéseink versenyképes csomagot eredményeztek. Mindent összevetve a csapatunk sokkal erősebb lett, és van egy igazán versenyképes STR10-esünk, illetve gyors versenyzőink. Ez igazán jó kombináció."

"A másik fontos dolog, ami boldoggá tesz, hogy nagyon tehetséges fiatal versenyzőpárosunk van, akik még izgalmasabbá teszik majd a szezont. Mindketten fantasztikus teljesítményt nyújtottak eddigi pályafutásuk során is, futamokat és bajnokságokat nyertek, így képességeiktől fogva beemelte őket a Red Bull a Scuderia Toro Rossohoz. Biztos vagyok benne, hogy jól felkészültek a kihívásra, csakúgy, mint mindenki a csapatnál. Mi készen állunk!"

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!