f1

2015.02.11. 14:11

Ecclestone: A Német Nagydíjnak még van esélye

Még nem kell temetni a versenyt, üzent a Forma-1 ura

Vámosi Péter

Fotó: Mercedes AMG Petronas

Egy hete már, hogy Ecclestone közölte a német képviselőkkel, hogy az idei versenynaptárból kimarad Németország. Aztán persze gyorsan visszakozott, de tény hogy jelenleg se a Nürburgringnek, se Hockenheimnek nincs véglegesített szerződése a júliusi hétvégére.

"Remélem, ez csak erőfitogtatás." - filozofált a Mercedes oldalán Niki Lauda.

Ami biztos, hogy a résztvevők, Bernard Ecclestone és a két német pálya nem adták fel a megegyezés lehetőségét. Az Auto Motor und Sport szerint Ecclestone értesítette az épp Párizsban ülésező Stratégiai Csoport ülését, hogy még folynak a tárgyalások.

"Ecclestone azt is tisztázta, ha elmaradna a verseny, nem lesz helyette másik. Akkor csak 19 verseny lesz az évben." - közölte Michael Schmidt.

A Sport Bild szerint a megmentő a Mercedes lehet, akiknek a Német Nagydíj kulcsfontosságú. A német óriásvállalat, akik a Forma-1 regnáló konstruktőri és egyéni bajnokai is hajlandóak kifizetni Ecclestonenak a verseny megrendezésének a díját is, illetve a hockenheimi rendezés várható veszteségeit is.

A Nürburgring oldaláról Carsten Schumacher nyilatkozott a FPA hírügynökségnek: "Engedve a motorsport rajongók és a régió nyomásának, elfogadható mértékben tudunk vállalni veszteséget is."

Lauda mellesleg nem érti, hogy a német promóterek miért nem tudják a Forma-1-et az országukban tartani.
"Elviekben könnyű lenne a dolguk. Egyrészt ott van nekik Vettel a Ferrariban, másrészt ott van a Mercedes versenyzők csatája is. Ha Ausztria, Szingapúr, Austin és Silverstone meg tudja tölteni a lelátóit, akkor Hockenheimnek is képesnek kell lennie erre."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!