f1

2015.02.18. 08:41

Ki lesz a jobb, Alonso, vagy Button?

Watson szerint Alonso Button előtt végez majd a bajnokságban.

Tajthi Andrea

Fotó: McLaren-Honda

Az egykori McLaren versenyző, John Watson úgy véli, hogy Fernando Alonso az időmérő edzéseken komoly előnyre tesz majd szert csapattársával, Jenson Buttonnal szemben.

"Jenson egy nagyon okos srác és tudja, hogy ő a csapat tagja." - mondta Watson a GPUpdate.net-nek. "Azt fogja tenni, amit mindig is tett, azon lesz, hogy kijavítsa a felmerülő problémákat, kihozza a maximumot az autóból, és a lehető legjobb eredményt szállítsa a csapatnak. Amit Jenson kínál, az több éves tapasztalat, és az, hogy ő egy kivételesen jó versenyző. A gyengéje talán az, hogy az időmérőkön nem tud mindent kiautózni, nem tud olyan konstans teljesítményt nyújtani, mint például Fernando."

Ki lesz tehát a jobb a McLarennél? Alonso, vagy Button?

"A pontok tekintetében azt kell mondanom, hogy Alonso. Amit ő a Ferrarival művelt, ami sok esetben hulladék volt... Egészen jól kvalifikált vele, majd olyan helyre hozta magát a verseny elején, amit stabilan tartani tudott. Eközben Jenson talán gyengébben kvalifikál, se sok helyet tud javítani. Ez a különbség a két versenyző között."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!