f1

2015.02.09. 10:39

Szüksége van a Forma-1-nek a két Hamupipőkére

Minardi szerint ártana a Forma-1-nek, ha a mezőny végén is a nagy márkák állnának.

Tajthi Andrea

Fotó: Caterham F1 Team

Az F1-es stratégiai csoport ülésén három csapat határozottan elutasította, hogy a Marussia, vagyis a Manor 2014-es autójával vegyen részt a 2015-ös szezonban.

"Abszurd és sportszerűtlen viselkedés." - véli Gian Carlo Minardi. "A kiscsapatok arra hajtanak, hogy a Marussiának járó összeget (a tavalyi pontjaikért) majd elosztják, de nem számolnak el tízig. Ha megszabadulnak a két Hamupipőkétől, a Marussiától és a Caterhamtől, azt jelenti, hogy kevesebben állnak majd a rajtrácson. Következésképpen a náluk azért nagyobb büdzsével bíró csapatok (Force India, Sauber és Lotus) fogják kibérelni az utolsó sorokat, aminek pedig gazdasági következményei is lesznek."

"Ez a helyzet a '96-'97-es szezonra emlékeztet, mikor én határozottan kiálltam a kis csapatokért. Azzal érveltem, hogy a szenvedélyesen, de szűkös körülmények között működő csapatok nem lennének, az utolsó sorokban is a neves márkák autói állnának. Többször volt ilyen helyzet a 2000-es években is. A gyártók nem várnak évekig arra, hogy növekedni tudjanak, és jó eredményeket érjenek el, számukra fontos a reklám, az imidzs. Az eredmény pedig az lett, hogy évről évre egyre többet veszítettünk el belőlük. Remélem nem ez lesz a végső döntés, és van még lehetőség az érvelésre. A sportnak szüksége van ezekre a csapatokra is."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!