f1

2015.02.14. 09:53

Verstappen lenne a legjobb?

Webbert, Montoyát és Irvine-t is lekörözi, illetve motiválja a csapatot.

Tajthi Andrea

Fotó: Markus Berger / Red Bull Content Pool

Max Verstappen versenymérnöke, Xevi Pujolar úgy jellemezte a holland fiatalembert, mint a legjobb, akivel eddig együtt dolgozott a Forma-1-ben.

Nem túl régen kezdték meg a közös munkát, de Pujolar, aki korábban például Mark Webberrel, Juan Pablo Montoyával és Eddie Irvine-nal is dolgozott, úgy véli, Verstappen mindannyiukat felülmúlja.

"Ő a legjobb, akit eddig láttam. Láthatják, mennyi lehetőség van benne, hogyan javul." - mondta Pujolar  a GPUpdate.net-nek. "Most pedig teljesítenie kell. Azért van itt, hogy minden alkalommal pontot szerezzen. Ő (Max) gyors. De a gyorsaság és a győzelem között hatalmas a különbség. Ahogy a győzelem és a bajnoki cím között is. Korábbi bajnokságokban már megmutatta, hogy jó tud lenni, de most sok bajnok lesz körülötte és most kell majd megmutatnia, hogy a ő a legjobb közülük. Nagyon gyors tempóban kell majd fejlődnie."

Pujolar szerint fegyelme és koncentrációja különbözteti meg Verstappent a többi fiatal versenyzőtől.

"Vannak olyan srácok, akik 10-15 éve a motorsportban vannak, esetleg Forma-1-ben, mégis szakmai színvonaluk nincs azon a szinten, mint Maxé jelenleg. Ami igazán szembeötlő esetében, hogy nagyon fegyelmezett és nagyon tud összpontosítani. Sok fiatal versenyző gondolata elkalandozik más felé. De Max csak a versenyzésre figyel. A legjobb akar lenni, és 100%-on hajt ezért. Azt akarja, hogy a körülötte dolgozók is ilyen keményen készüljenek. Ösztönzi a mérnököket is, ösztönöz engem és az egész csapatot."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!